Digidexo.com

Benbrudd og behandlinger

Benbrudd og behandlinger


Det finnes mange forskjellige typer av benbrudd. Behandlingen avhenger av type og alvorlighetsgraden av brudd og bein som er berørt. Når et brudd har funnet sted, få en røntgen for å fastslå alvorlighetsgraden. Behandling kan være alt fra kirurgisk til bruk av en støpt eller spenne. De fleste som lider av benbrudd er i stand til å fullt igjen med medisinsk intervensjon.

Green

Green frakturer forekommer hovedsakelig hos barn. Barnas bein er fortsatt myk og voksende, og dette bruddet ikke knekke bein. I stedet, de splinter, mye som et stykke grønt tre. Ifølge The Mayo Clinic, er green frakturer vanligvis behandles med avtagbare splinter, som kan fjernes det i korte perioder. For mer stabilitet, kan enkelte leger bruker avstøpninger som ikke vil bli fjernet før brudd helbreder.

Findeles

En oppmalt brudd er vanligvis forårsaket av en traumatisk hendelse som for eksempel en bilulykke. Denne fraktur bevirker at benet for å deles opp i mer enn ett stykke, og noen av benet kan ende opp som små fragmenter i såret. Denne typen brudd vanligvis krever kirurgisk behandling, fordi det mer enn sannsynlig vil trenge noen form for metall spenne kirurgisk plassert for riktig healing og stabilitet.

Tverrgående

En tverrgående brudd oppstår når bruddet er rett over benet. Ifølge Innerbody.com er det vanligvis et resultat av en skarp, direkte slag for eksempel et fall eller støt mot noe solid. Løpere som vanligvis lider denne type brudd på grunn av stress kjører steder på benet. Det er vanligvis behandlet ved plassering av en støpt eller en avtagbar spenne.

Spiral

En spiral brudd er forårsaket av en vridning pause. Ifølge Innerbody.com denne vridning kraften bevirker en skrå fraktur rundt og gjennom benet. Dette kan være forårsaket ved å få en arm fanget i et stykke av maskiner som er å snu. Det er en kraftfull pause og kan kreve kirurgisk inngrep med metallnåler eller bukseseler til riktig reparere beinet.

Åpen

En åpen eller forbindelse fraktur er en av de mest alvorlige typer av frakturer og forårsakes fra benet brudd eller splintring og rager ut gjennom huden. Denne typen brudd har en større risiko for infeksjon i såret eller bein på grunn av sprekker i huden og eksponering til friluft. Som et resultat, er et antibiotikum som er nødvendig for å forhindre infeksjon. Kirurgiske inngrep vil være nødvendig for å reparere bruddet. Pinner eller en spenne kan kirurgisk satt mot benet for å gi stabilitet, slik at bruddet kan riktig helbrede.