Digidexo.com

Bivirkninger av tuberkulose Medicine

Tuberkulose er en sykdom som er forårsaket av bakterier. Sykdommen spres til andre mennesker når en smittet person hoster eller nyser, og slipper bakterier i luften. Tuberkulose primært påvirker lungene, men kan også påvirke andre organer i kroppen. En person kan bli smittet med en av to typer TB, aktive eller latente. Aktiv TB betyr at en person har blitt smittet med tuberkulose, og viser symptomer på sykdommen. Noen med aktiv tuberkulose er smittsomt for andre. Latent TB betyr at en person er smittet med TB bakterie, men ikke lider noen symptomer. Det betyr også at personen er i stand til å spre sykdom til andre.

Typer medisiner

Tuberkulose behandles vanligvis ved bruk av en kombinasjon av flere antibiotika. Leger foreskrive denne kombinasjonen for å effektivt bekjempe sykdommen. Denne behandlingsmetoden gjør også at tuberkulosebakterier ikke utvikler evnen til å motstå medisinering. Medikamentet blir administrert til pasienten i minst seks måneder. Noen pasienter vil motta ca 12 måneder med antibiotika. Ethambutol; Pyrazinamide; Rifampicin, eller RIF; og Isoniazid, eller INH, er de antibiotika som oftest foreskrevet for aktiv tuberkulose. Pasienter med latent tuberkulose vil bli foreskrevet INH, som de tar i seks måneder.

Mindre bivirkninger

Som med tar noen reseptbelagte medisiner, kan personer som mottar TB antibiotika oppleve mindre bivirkninger, inkludert orange spytt, urin eller tårer. Kvinner som tar p-piller eller bruker implantater må bruke andre forebyggende tiltak siden antibiotika redusere effekten av disse formene for prevensjon. Pasienter som er foreskrevet tuberkulose antibiotika ofte finne seg mer følsomme for sunlight.and bør bruke en effektiv solkrem for å forhindre solbrenthet.

Alvorlige bivirkninger

Noen mennesker kan oppleve mer alvorlige bivirkninger som krever øyeblikkelig legehjelp. Hvis noen opplever kvalme, brekninger eller svimmelhet, hun trenger å kontakte lege så snart som mulig. Andre pasienter kan oppleve tåkesyn eller magesmerter. Atter andre kan lide av øresus eller hørselstap. Ømme ledd og nummenhet rundt munnen, finger eller tær er andre alvorlige bivirkninger som krever øyeblikkelig legehjelp. Ytterligere bivirkninger kan være feber som varer i mer enn tre dager, gulsott, blødninger og blåmerker.

Bivirkninger forbundet med andre legemidler og alkohol

Folk på TB medisiner bør fortelle sine leger om eventuelle andre medisiner de tar fordi tuberkulose antibiotika kan forstyrre effekten av andre legemidler. Andre medisiner kan også samhandle med tuberkulose antibiotika, noe som resulterer i alvorlige bivirkninger. Enhver som er foreskrevet antibiotika for det formål å behandle tuberkulose bør ikke bruker alkohol under behandling for sykdommen.

Betydningen av å ta foreskrevne medisiner

Tuberkulose kan kureres, men bare hvis pasienten tar antibiotika medisiner som foreskrevet av legen. Hvis en pasient ikke ta medisiner, kan han eller hun dø. På den annen side, dersom pasienten stopper å ta medisinen eller hopper det fordi han eller hun føler seg bedre, kan tuberkulose tilbake. Den gjentakelse av tuberkulose kan gjøre det mer vanskelig å behandle.