Digidexo.com

Hvordan fjerne riper på polykarbonat linser

Hvordan fjerne riper på polykarbonat linser


Polykarbonat linser er foretrukket av idrettsutøvere og ved foreldre til små barn fordi de er designet for å ikke knuse når de får et slag. I stedet polykarbonat linser er konstruert for å knekke i et spindelvev mønster for å hindre skår fra den skadede linsen fra skade øyet. Polykarbonat linser er også lettere i vekt enn tradisjonelle glass linser, kan koste omtrent det samme, tilbudet UV øyebeskyttelse og være belagt for å hindre riper. Men uansett hvor forsiktig du er, kan av og til selv belagte linser få riper.

Hvordan fjerne riper på polykarbonat linser

•  Sjekk garantien. Noen polykarbonat linser kommer med en garanti som vil reparere eller erstatte ripete linser uten kostnader. Imidlertid kan garantien bli annullert hvis du forsøker å fjerne riper selv.

Klem en krone størrelse mengde vanlig tannkrem på en ren, myk bomullsklut. Gni tannpasta på ripete overflaten av polykarbonat linse i en sirkulær bevegelse for ti til tjue sekunder.

Fukt en ren, myk bomullsklut i kaldt vann. Gni den våte kluten over linsen for å fjerne alt av tannkrem.

Tørk av linsen med en tørr, ren, myk bomullsklut. Undersøke objektivet for å avgjøre om grunnen har blitt fullstendig fjernet. Dype riper eller flere riper kan kreve denne prosedyren gjentas. Hvis denne metoden ikke gir tilfredsstillende resultater videre til trinn fem.

Bruk av voks fra en sort voks kina markør til hele overflaten av begge sider av linsen. Umiddelbart tørke voksen av med en ren, myk bomullsklut. Buff linsene med en unsoiled del av kluten.

Hint

  • Avhengig av resept og belegg alternativer, og alvorlighetsgraden av riper, kan det være mer kostnadseffektivt å bare erstatte linsen. Kontakt din optiker før du tar en beslutning om å reparere eller erstatte linsen.
  • Polykarbonat linser er konstruert til strenge spesifikasjoner. Forsøk på å reparere ripete linser hjemme kan fungere godt, men det er alltid mulighet for at hjem metoder kan skade linsene videre. Hvis linsene er belagt, vil disse metodene sannsynlig fjerne eller skade belegget.