Digidexo.com

Kalsium og hjertesykdom

Koronar hjertesykdom, en gjerningsmann av hjerteinfarkt, er forårsaket av opphopning av overflødig kalsium i blodårene i hjertet. I tillegg kan visse matvarer som inneholder kalsium føre til plakk i arterier, noe som fører til hjertesykdom. Nøkkelen er å få riktig mengde kalsium fra de riktige kildene for å hindre slike bivirkninger.

Funksjon

Kalsium er et mineral som er hovedsakelig lokalisert i skjelettet. Kalsium er rutinemessig tapt gjennom svette og kroppsavfall, så beina fylle seg av kalsium gjennom mat. Mangel på kalsium i kroppen kan føre til osteoporose, eller en svekkelse av bein. Kalsium er også plassert i blodet i små doser for å regulere muskel sammentrekning, nerver og hjerterytme. Det kan forebygge tykktarmskreft og holder blodtrykket på normale nivåer.

Misforståelse

Ifølge Healing Heart Foundation, det er en vanlig misforståelse at folk trenger å konsumere store mengder meieriprodukter til nære kroppen med kalsium. Men meieriprodukter er ikke den eneste kilden til kalsium. I tillegg er de ben allerede er utstyrt med kalsium butikker. Utelukkende å ta store mengder kalsiumtilskudd ikke forebygge osteoporose, ifølge Healing Heart Foundation. I tillegg, Dr. William Davis fra Health Central, et nettsted som har lege-anmeldt helseinformasjon, sier at studier utført i 2008 har funnet at inntak av for mye kalsium kan faktisk føre til skade på hjertet.

Meieriprodukter

Meieriprodukter, med unntak av de som er laget med skummet melk, har høye nivåer av mettet fett. Ost, melk og yoghurt er alle eksempler. Mettet fett er farlig for legemet og fører til hjertesykdom over tid. Også slike produkter inneholder proteiner som faktisk kan blokkere kalsiumopptaket.

Kosttilskudd

Ifølge Health Central, er 1,200 mg den gjennomsnittlige daglige anbefalte kalsiumdosene. Kalsiumtilskudd blir tatt av personer som føler at deres kosthold mangler kalsium, eller av de som ønsker å forebygge osteoporose. Men sier Helse Central også at en studie gjennomført i 2008 av Universitetet i Auckland fant at 1000 mg eller mer av kalsium om dagen setter slike individer på doble risikoen for å få hjerteinfarkt. En overskytende beløp av kalsium til slutt bygger seg opp og constricts koronararteriene.

Vitamin D

Helse Central sier at mer fokus bør rettes til vitamin D, så det hjelper absorpsjonen av kalsium. Også vitamin D alene øker beintettheten uten skadelige effekter på hjertet at store mengder kalsium positur. Ved vitamin D er til stede i dietten, så kalsiuminntak kan slippes til 600 mg per dag, i henhold til Health Central. Prøv å spise vitamin D-rik fisk to ganger i uken.

Forebygging / løsning

Andre matvarer inneholder kalsium som ikke inneholder den mettede fett som forårsaker hjertesykdom. Spise grønne grønnsaker som er mørkegrønn i fargen på en daglig basis. Ikke bare gjør slike grønnsaker inneholder kalsium, men at de ikke inneholder noe fett som setter belastning på hjertet. Drikk en 8-oz. glass eller appelsinjuice for 500 mg kalsium. Brød inneholder også kalsium. Dr. Davis fra Health Central hevder at ved å spise mat som inneholder kalsium, men uten mettet fett, kan tilskudd ikke være nødvendig. Derfor kan hjertesykdom forårsaket av kalsium unngås, fordi høye doser ikke er fortært.