Digidexo.com

Hva er årsakene til threadworms?

Klassen av helminthes kjent som threadworm (Enterobius vermicularis) er den vanligste ormen parasitt som infiserer mennesker. Den threadworm, også kjent som Barnemark eller sete orm, kan infisere både voksne og barn, selv om smitte blant barn er mer vanlig. Den threadworm kan finnes i mange miljøer, men den vanligste årsaken til threadworm infeksjon er hygienisk. Threadworm er en enkel infeksjon til å spre seg.

Hvor threadworms Exist

Threadworms kan eksistere i ulike miljøer, og på mange overflater. De kan finnes på møbler, baderomsinnredning, toalettseter, dørhåndtak, i sengetøy og mat. Det kan også være luftbårne og finnes ofte blant støvpartikler. På grunn av deres tilgjengelighet på mange områder, er mottakelighet for bestått disse parasittene til andre mennesker svært høy, spesielt blant barn, på grunn av deres høye frekvensen av mellommenneskelig kontakt og mangel på tilstrekkelige personlige hygienevaner.

Hvordan threadworms infisere mennesker

Når en threadworm invaderer kroppen, enten ved å inhalere en luftbåren parasitt, ved inntak av dem fra infiserte mat eller kontakt med infiserte hud, en voksen kvinne vil danne. Den kvinnelige vil feste seg til tynntarmen og deretter legger egg, som vil bli spredt til tykktarmen. Her eggene skal beite på næringsstoffer i tykktarmen og vokse til larver og vil pare seg. I denne paring prosessen, hannene dør og hunnene modne, migrerer til anus der de legger eggene sine.

Forebygging av infeksjon

Ifølge Rebecca J. Frey, Ph.D., den mest kjente forebygging mot threadworm infeksjon er å opprettholde en streng nivå av hygiene disiplin. Dette kan inkludere hyppig vask av sengetøy og undertøy og intensiv rengjøring av bad overflater og andre fellesarealer av gjensidig kontakt som dørhåndtak, telefoner og tv-fjernkontroller. Sedvanlig håndvask, spesielt før matlaging og etter bruk av badet, er gunstig i å kontrollere spredningen av threadworm parasitter.

Behandlinger

Det er to vanlige medisiner for threadworm infeksjoner. Disse er Piperazin og pyrantel pamoate (mer kjent som Pin-X). Disse medikamentene ikke krever resept og kan fås over disk. Disse medisiner er i form av en dosebehandlinger. En oppfølgende behandling kan være nødvendig, siden den første dosen vil vanligvis ikke drepe eggene. I sjeldne tilfeller av infeksjoner som finnes i skjeden, kan en foreskrevet medisin fra en lege være nødvendig å drepe threadworm infeksjon.

Diagnose og symptomer

Threadworms er ekstremt vanskelig å oppdage, selv i voksen skjema. Voksne bare vokse til en maksimal lengde på mindre enn en tomme, og er ikke bredere enn en bomullstråd, derav navnet threadworm. En visuell inspeksjon av anal området, spesielt om natten når den kvinnelige threadworm vil være mest utbredt, er den beste metoden for å oppdage angrep. Når eggene er lagt og gått med avføring, de er vanligvis for små til å oppdage visuelt. Indikasjoner på infeksjon vil være kløe i anal området og tidvis sengevæting.