Digidexo.com

Årsaker til Female skallethet

Skallethet eller tynt hår ikke lenger gjelder bare menn. Mange kvinner sliter hver dag med håravfall og skallethet. Det er mange årsaker til kvinnelige skallethet som stammer fra arvelige problemer til psykologiske problemer. Mange kvinner nekter å få hjelp fordi de føler seg flau. Det de ikke vet er at noen av hårtap kan korrigeres.

Androgen alopeci

Androgen alopeci er en form for mønster skallethet forårsaket av arvelighet. Det er tre måter håret begynner å tynne med androgen alopeci. En måte er tynning forming over baksiden av hodebunnen. En annen mulighet kan være tynning av hår over hele hodebunnen, men det blir mer merkbare i fronten og har ennå ikke påvirker hårfestet. For det tredje kan det være tynning over hele hodebunnen, merkbar i front og noen ganger brudd hårfestet.
For å diagnostisere den egentlige årsaken kvinnelige mønster baldness, bør kvinner oppsøke hår restaurering lege.

Forhold

Det er forholdene i en kvinnes liv som også kan påvirke håravfall og skallethet. Hormonelle endringer som menopause kan føre til at håret til å bli sprø og faller ut. Stress kan også føre til at håret til å falle ut og bli tynn. En annen grunn håret kan falle ut er under svangerskapet. Alle disse betingelser er vanligvis forbigående eller kan behandles og håret kan vokse tilbake.
Alopecia Areta er en autoimmun lidelse som kan bringe på tynt hår og skallethet. Det spenner fra mild tynning til store deler av skallethet. Det meste av håret faller ut og håret som fortsatt er i plastre.

Psykologisk

Trichotillomania er en alvorlig sykdom. Denne sykdommen innebærer kvinner fysisk trekke håret ut. Når kvinner trekker håret ut, de fleste forlate en usammenhengende skallethet i en bestemt del av hodebunnen. Det finnes behandling for denne sykdommen, men kvinner som er berørt må først fikse den psykologiske grunnen til hvorfor de er å trekke håret ut.
Anoreksi er en annen grunn til at kvinner kan oppleve hårtap og skallethet. Når en kvinne blir anorektisk, har hun ikke spise eller spiser veldig lite og derfor ikke får nok næring. Håret kan bli sprø og begynner å falle ut. Når anoreksi er blitt behandlet, kan håret vokser tilbake.

Kjemikalier

Kvinner som går gjennom kreft behandlinger som kjemoterapi og stråling vil oppleve hårtap. Dette er på grunn av kjemikalier som dreper cellene i kroppen, inkludert hårcellene. Når du er i behandling, begynner en kvinnes hår å falle ut før hun har ikke hår igjen. Når behandlingen er avsluttet, hår etter hvert vokser ut igjen i de fleste tilfeller. Noen kvinner kan forbli hårløse grunn av aggressiv behandling av disse kjemikaliene.

Medisiner

Noen medisiner kan føre til at håret til å falle ut eller tynn. Etter medisinering stoppes håret vil vokse tilbake. Noen medisiner som forårsaker hårtap er medisiner som behandler gikt, blodfortynnende, prevensjon, og tar for mye vitamin A.