Digidexo.com

Sykdommer som forårsaker cervical spondylose Med Myelopati

Livmorhals spondylittisk Myelopati

Livmorhals spondylittisk Myelopati antas å være den vanligste årsaken til rygg dysfunksjon hos voksne. CSM resultater fra degenerative forandringer av plater og fasett leddene i ryggmargen. Det påvirker vanligvis pasienter i midten og eldre alder. CSM er en frustrerende tilstand for orthopedists å behandle fordi det er en progressiv tilstand som trosser de fleste behandlinger. Dens opprinnelse er ikke helt forstått, men leger har identifisert flere mønstre som kan indikere de sykdommer som forårsaker CMS.

Sykdommer som kan forårsake CMS

Orthopedists tror at de fleste tilfeller av livmorhals spondylittisk Myelopati resultere fra cervical spondylose.

Cervical spondylose er en cervical "leddgikt", en stivne av nakkesøylen. Cervical spondylose påvirker cervical ryggraden mens Cervical spondylittisk Myelopati er mye mer alvorlig, påvirker cervical ryggmargen.

Leger oppfordrer rask oppmerksomhet til å behandle cervical spondylose for å hindre en forverring til CSM.

Leddgikt i nakken

Leddgikt i halsen kan føre til fasett hypertrofi (utvidelse av fasett leddene). Dette kan igjen resultere i CMS.

Fortykkelse av leddbånd

En orthopedist som ser en pasient lider av fortykkelse av leddbånd rundt spinalkanalen, inkludert tap av platen høyde, vil være oppmerksom på tegn på at tilstanden kan utvikle seg til CSM.

Medfødt Årsak til CSM

En pasient med en medfødt liten spinalkanalen bør overvåkes for tegn på CSM. Den mindre ryggmarg gjør ryggmarg mer utsatt for kompresjoner som kan resultere i CSM.

Forebygging

Studier som har målt suksess priser for kirurgisk inngrep for CSM har konkludert med at deres effektivitet er tvilsom. I en studie gjort av Mayo Clinic, bare to tredjedeler av pasientenes forholdene bedret seg etter operasjonen, og et betydelig antall pasienter funnet seg verre.

Å være klar over behovet for å behandle eventuelle tilstander eller sykdommer som kan føre til CSM er avgjørende for å hindre utbruddet av denne ødeleggende tilstanden.