Digidexo.com

Hva er Topimax brukes til å behandle?

Topimax er merkenavnet av medisinen topiramat, som er tilgjengelig på resept bare. Det er en antikonvulsiv stoffet i hovedsak brukes til forebygging av epilepsi relaterte anfall hos personer over to år. Det finnes i tabletter og dryss kapsler.

Beslag

Topimax brukes til å behandle epilepsi partielle og generaliserte tonisk-kloniske anfall, også kjent som grand mal anfall. Det er også brukt til å behandle anfall assosiert med Lennox-Gastaut syndrom. Det kan tas alene, men brukes ofte som tilleggsbehandling med andre antiseizure narkotika eller etter disse stoffene har ikke vært effektiv.

Migrene

Topimax brukes også i forebygging av migrene. Det trenger ikke å behandle migrene når de først har begynt, og det kan ikke fullstendig hindre dem, men det reduserer hyppigheten av hodepine.

Bivirkninger

Ifølge Food and Drug Administration, kan antiepileptika, inkludert Topimax forårsake selvmordstanker og forverring av depresjon.

Topimax er en FDA graviditet kategori C stoff i forhold til skade av fosteret som betyr at data for mennesker er uklar, men kan ha vært positiv i dyreforsøk. FDA anbefaler at pasienter som velger å ta Topimax etter å ha snakket med legen sin bør melde i det nordamerikanske antiepileptika (NAAED) graviditetsregister ved å ringe 1-888-233-2334.

Andre bivirkninger kan være uskarpt syn, ryggsmerter, svimmelhet, hodepine, urin problemer, tap av matlyst og kvalme. Barn spesielt kan oppleve atferdsproblemer og søvnvansker.

Fakta

Denne medisinen må tas nøyaktig som foreskrevet. Det kan tas med eller uten mat. Stenke kapsler kan åpnes og innholdet spres på mat, for eksempel yoghurt eller iskrem. Dette bør tas umiddelbart. Pasienter må overvåkes regelmessig for selvmordstanker og nyre-og leverproblemer.

Advarsler

Topimax kan samhandle dårlig med andre legemidler inkludert amitriptylin, risperidon, Detrol, Atrovent og vitaminer og mineraler. Det er viktig for pasientene å informere sine leger hva reseptbelagte og over-the-counter medisiner de er på før du tar Topimax. Dette stoffet kan også redusere effektiviteten av p-piller. Pasienter oppfordres til å gjennomføre en medisinsk ID-kort eller bære en medisinsk varsle armbånd i tilfelle en nødsituasjon for å unngå interaksjon.

Pasienter bør ikke slutte å ta Topimax brått, da dette kan føre til en økning i anfall aktivitet. Siden det fungerer som en depressant, bør pasienter ikke kombinere det med andre beroligende midler som for eksempel beroligende midler eller alkohol, da dette kan forårsake svimmelhet, tretthet og nedsatt motor fungerer.