Digidexo.com

Hvordan justere insulinpumpe Innstillinger for the Holidays

Folk som administrerer type I diabetes står overfor spesielle utfordringer i løpet av ferien. Endrede søvnmønster og trening tidsplaner og spesielle matvarer påvirker blodsukkeret, noe som gjør det vanskelig å holde blodsukkeret innenfor en standard rekkevidde på 80 til 120 mg / dl. Insulinpumper tilbyr en enkel måte å administrere blodsukker med on-the-go insulin dosering for å dekke ferie godbiter som forårsaker blodsukkeret til å stige, og er lett endret basaldoser (bakgrunns insulin) når ekstra aktiviteter forårsaker blodsukker å slippe. Disse trinnene refererer til funksjonene til en Minimed Paradigm insulinpumpe. Referer til insulinpumpen håndbok for spesifikke instruksjoner, og søke veiledning av legen din før du justerer insulinpumpen.

Hvordan justere insulinpumpe Innstillinger for the Holidays

Juster basaldose for aktiviteter

•  Trykk på "ACT" -knappen for å åpne hovedmenyen.

Bla til "basal" -menyen. Trykk "ACT".

Velg "set / redigere temp basal." Trykk "ACT".

Redusere basaldosen for å imøtekomme din aktivitet. Hvis du er skøyter, for eksempel, kan det være lurt å sette den midlertidige basaldosen til 80 prosent av sitt normale nivå. Bruk "ned" piltasten for å redusere hastigheten. Trykk "ACT".

Angi hvor lang tid for den midlertidige basal. Hvis du vil skate i en time, sett den i en time. Hvis du vet øvelsen påvirker blodsukkeret etter trening, legge til en ekstra time eller to. Bruk piltastene til å angi hvor lang tid. Trykk "ACT".

Sett Bolus for store måltider

Finn det "dual bølge bolus" innstilling ved å åpne "bolus" -menyen og bla til "dual / firkant." Trykk "ACT".

Velg "på", og trykk "ACT". Gå ut av menyer.

Beregn hvor mye karbohydrater du har tenkt å spise, trykker "B" og velg "set bolus." Trykk "ACT".

Når "bolus" vises, velger du "dual bølge bolus," trykk "ACT", deretter inn den totale mengden av insulin for å dekke maten du skal spise. For eksempel, hvis du kommer til å spise vanlige porsjoner med stuffing, poteter, brød og tranebærsaus, kan du finne nok insulin til å dekke 60 gram karbohydrat. Hvis karbohydrat-til-insulin forholdet er én enhet insulin for 15 gram karbohydrat, ville innspill fire enheter insulin deg. Trykk "ACT".

I det neste skjermbildet, kan du se hvor mye insulin vil bli levert nå, og hvor mye over en periode. Du kan endre forholdet eller la den på "50-50". Trykk "ACT". Når "torget varighet" vises, angi en tid. For eksempel, hvis du planlegger å være på bordet i en time, skriv "01:00" ved hjelp av piltastene. Trykk "ACT".

Spesielle situasjoner

Hvis du vil bruke en "firkantbølge bolus", som gir en insulin bolus over en periode, åpne "bolus" -menyen og bla til "dual / firkant bolus". Velg "på", og trykk "ACT". Gå ut av menyen.

anslå hvor mye mat du har tenkt å spise i løpet av festen, trykk på "B" -knappen, velg "set bolus" og trykk "ACT". Når "bolustype" skjermen kommer opp, velger du "firkantbølge bolus," og trykk "ACT".

Beregn hvor mye insulin som trengs for å dekke festmat. Skriv inn det beløpet du bruker "opp" piltast, og trykk "ACT".

Når "torget varighet" skjermen kommer opp, kan du bruke "opp" piltast for å angi hvor lenge du vil være snacking, og trykk "ACT".

Pass på at du spiser nok til å matche den informasjonen du legger inn i pumpen, slik at du ikke ender opp med for mye insulin i systemet.

Hint

  • Du kan også midlertidig øke basaldosen for å imøtekomme snacking på en fest i stedet for å bruke firkantbølge bolus funksjonen.
  • Sjekk blodsukkeret så snart pumpens midlertidige innstillinger ende å sikre at du har beregnet insulinbruk på riktig måte.
  • Ta alltid kontakt med helsepersonell før du foretar justeringer til insulinpumpen innstillinger.
  • Hvis du velger å drikke alkohol, husk at alkohol kan føre til lavere blodsukker senere fordi det bremser ned utgivelsen av glukose fra leveren. Pass på at du spiser mens du har en alkoholholdig drikke.