Digidexo.com

Hvordan Test for Memory Failure

Hvordan Test for Memory Failure


Det er en normal del av livet til å glemme ting som en avtale eller hvor nøklene dine er, spesielt når du er sliten eller stresset. Hvis du begynner å glemme ting som du har kjent i mange år slik som navn på familiemedlemmer eller hvordan du kommer hjem, så kan det være nødvendig å planlegge en avtale med legen din for minne testing. Testing er viktig for å avgjøre om årsaken til hukommelsessvikt skyldes forhold som demens, aldring, ernæringsmessige mangler, infeksjoner eller hodeskade. Avhengig av din medisinske og familiens historie, kan legen din bestille en blodprøve, MR, CAT scan eller en mental status test for å fastslå årsakene til din hukommelsestap.

Bruksanvisning

•  Diskuter med legen din medisiner og medisinske forhold som kan bidra hukommelsestap. Forhold som vitamin B12-mangel, skjoldbrusk problemer, diabetes og hjerteproblemer kan påvirke minnet. Justeringer av medisiner kan være nødvendig.

Snakk med familien din om noen historie av Alzheimers sykdom. Du trenger kanskje en resept for en blodprøve for å sjekke for en genetisk komponent for hukommelsestap. APOE, eller apolipoprotein, er ett gen som er av og til så på, i forbindelse med andre tester, i diagnostisering av Alzheimers sykdom.

Ta en mental status test gitt av legen din. Disse testene måler din orientering, oppmerksomhet span, og langtidshukommelse, ordet forståelse og dømmekraft. Resultatene vil bidra i diagnostisering minnefeil.

Få en lege for at en skanning som CT, MR eller PET scan. En CT-skanning tar flere røntgenbilder fra forskjellige vinkler av hjernen; en MR bruker radiobølger til å ta klare bilder av hjernen og kroppen; og en PET scan gir konkrete, tredimensjonale bilder av hjernen, hjertet og organer. Alle disse forsøk kan være nyttige for å bestemme grunner for hukommelsessvikt, slik som en blokkering.

Planlegge en avtale med en terapeut for å diskutere saker som kan påvirke hukommelsen. Avhengighet til narkotika, alkohol eller røyking kan påvirke hukommelsen over tid. Livsforvandlende hendelser som dødsfall, skilsmisse eller en dødelig sykdom kan svekke hukommelsen. Snakke med en terapeut kan hjelpe takle slike situasjoner og forbedre minnet.