Digidexo.com

Om Hånd Vorter

Hånd vorter, også kalt vanlige vorter, er godartet hud vekster som vokser på en hvilken som helst del av hånden og fingrene. De er spredt av et virus som forblir i kroppen selv etter håndvorter er borte. Ufarlig og vanligvis forsvinner av seg selv innen to år, kan håndvorter ser unappealing. Du kan behandle dem for estetiske grunner og for å holde dem fra å spre seg, men vet at de kan komme tilbake.

Identifikasjon

Du vil finne håndvorter på håndflatene og baksiden av hendene og fingrene, og noen ganger i nærheten negler. Hånd warts vises som grove, små utvekster med små humper, og kan være rosa, hvit eller fargen på kjøttet. Det kan være bare en vorte eller flere, eller spredt ut i en klynge. De små svarte prikker som du ser på hånd vorter er små blodkar. Når kuttet, kan håndvorter blø. De er vanligvis ikke smertefullt, men. Barn har en tendens til å få håndvorter mer enn voksne.

Årsaker

En spesiell form av human papilloma virus forårsaker de ikke-kreft vorter som vises på hendene. Hånd warts spres ved kontakt. Viruset går mellom mennesker via direkte hudkontakt eller introduserer seg selv når du trykker på et infisert objekt, for eksempel en dusj håndtaket. Hvorvidt du utvikler håndvorter også avhengig av bestemte immunrespons. Hånd er mindre vorter smittsom enn andre typer av vorter, for eksempel kjønnsvorter.

Typer

Over hundre varianter av human papilloma virus (HPV) eksisterer. Noen HPV-typer forårsake livmorhalskreft, andre forårsaker vanlige vorter som vises på hendene, mens andre igjen føre til plantar vorter på den eneste av føttene, kjønnsvorter i og rundt underlivet og anal området, og flate vorter funnet på andre deler av legemet som ansiktet og ben.

Forebygging

For å hindre at vanlige vorter sprer seg, holde hendene tørre. Unngå å ta grooming produkter, slik som kammer eller spiker clippers, til det infiserte området. Hvis du bruker dem, desinfisere dem etterpå. Unngå å berøre munnen eller hendene til det området som har vorter - for eksempel ikke bite en spiker som har en vorte i nærheten. Hvis du må berøre hånden vorte, vaske og tørke hendene etterpå. Bandasje håndvorter hvis det er nødvendig å isolere dem fra hudkontakt.

Behandling

Du trenger ikke å behandle dine håndvorter. De bør gå bort på egenhånd. Men hvis du har kosmetiske bekymringer, kan vanlige vorter svare på salisylsyre behandling. Bruk denne aktuell medisinering daglig etter soaking hånden vorte i varmt vann. Følg etiketten. Sjekk med legen din før du bruker salisylsyre hvis du er gravid. En annen behandling er kryoterapi, som er bruk av flytende nitrogen ved en dermatolog å fryse vorten. Andre medisinske behandlinger inkluderer cantharidin og laser kirurgi. Kirurgi som "brenner" bort vorte kan være effektive, men forårsake smerte når bedøvelsen er brukt.