Digidexo.com

Hvordan virker røyking forårsake astma?

Hvordan virker røyking forårsake astma?

Hva er astma?

Astma er en medisinsk tilstand som rammer millioner av mennesker. Astma er en sykdom i luftveiene som påvirker millioner av mennesker. Hos personer som har et astmaanfall, constrict deres luftrom som gjør det vanskelig for dem å puste. Innsnevring av luftveiene kan oppstå når luftveiene faktisk kramper og blir mindre. Dette i sin tur kan føre til svelling og overdreven produksjon av slim som kan føre til ytterligere innsnevring. Overdreven slim i luftveiene som reaksjon på en miljømessig trigger er en annen måte å puste kan begrenses hos astmatikere. Symptomer på astma inkluderer hoste, piping i brystet, kortpustethet og smerter i brystregionen. Disse er vanligvis lindres ved anvendelse av en bronkodilator som utvider luftveiene, slik at luft kan strømme mer fritt til lungene.

Hva som utløser astma?

Astma kan utløses av en rekke miljøfaktorer, inkludert forurensning innendørs og utendørs. Røyking er en av de største triggere og astmapasienter som røyker generelt har forverret og hyppigere symptomer enn sine røykfrie kolleger, en tendens til å ha mindre hell med konvensjonelle astma medisiner, og må stole på sine rednings-inhalatorer oftere.

Hvorfor er astma verre i røykere?

Røyking kan forverre astma i et par forskjellige måter. Små partikler i røken lander på myk bronkiale vev og lett utløse en reaksjon. Inhalert røk forårsaker betennelse i luftveiene, mye på samme måte som astma. Røykere med astma, derfor kan oppleve ekstrem inflammasjon på grunn av kombinasjonen av røken og sykdommen. Astmatikere som også røyker har en tendens til å hoste mer, som også kan irritere luftveiene og utløse astmaanfall.

Røyking fører også til produksjon av overflødig slim, noe som kan føre til et astmaanfall. Snørr er ansvarlig for å fange utenlandske stoffer og arbeid i forbindelse med flimmerhårene langs luftveiene å kvitte kroppen av disse partiklene. Disse cilia-lined celler sakte flytte uønskede partikler oppover og ut av bronkiene. Røyking ødelegger disse cellene, noe som gjør de røyker mindre i stand til å kvitte seg airway av fremmedlegemer og overflødig slim.

Hva om passiv røyking?

Passiv røyking kan være like skadelig for astmatikere som første hånd røyk. Passiv røyking inneholder partikler og giftige kjemikalier som er kjent for å utløse astmatiske reaksjoner hos røykere. Røykere med astmatiske barn er ofte rådet til å slutte å røyke.

Røykeslutt og astma

Opphør av røyking kan bidra til å lindre symptomene på astma angrep og bidra til å redusere antall angrep, samt tilby en lang liste av helsemessige fordeler.