Digidexo.com

Matvarer for å kontrollere Bad Kolesterol

Kroppen din trenger kolesterol for å fungere skikkelig. Imidlertid er det viktig å først og fremst ha flere high-density lipoproteiner (HDL) enn triglyserider eller low-density lipoproteiner (LDL). Inkludert visse matvarer i kostholdet ditt kan hjelpe deg å kontrollere dårlige kolesterolet.

Funksjon

Funksjonen av mat i kroppen din er å bygge celler, fremme blodsirkulasjonen og holde deg i live og frisk. Matvarer som ikke er næringsrik eller inneholder for mye av en bestemt ingrediens kan skade kroppen din og gjøre deg i faresonen for visse sykdommer. Too-høye nivåer av LDL og triglyserider setter deg i fare for hjerteinfarkt, slag, mini-slag og andre hjertesykdommer. Se dine matvarer for å hjelpe deg å kontrollere dårlige kolesterolet i kroppen din.

Effekter

Å gjøre endringer i kostholdet ditt som er konsistent og langsiktig vil ha positive effekter på kolesterolnivået. Det motsatte er også sant. Ikke se på maten du spiser kan føre til at dårlige kolesterolet (LDL) nivåer å stige. Velge bedre mat og tilpasse din livsstil å innlemme disse mat endringer er en av de enkleste metodene for å kontrollere kolesterolet.

Unngå mettet fett i kosten. Polysaturated fett, særlig i stekt mat, kan betydelig øke LDL nivåer. For eksempel, for skiver epler, i stedet for pommes frites, når du spiser på hurtigmatrestauranter.

Fiber

En av de positive resultatene fra en økt mengde av fiber i kosten er evnen til å kontrollere dårlig kolesterol. Fiber holder maten fra å sitte i fordøyelseskanalen. Stoffskiftet hastigheter opp og kroppen din fordøyer og behandler mat for bedre næringsopptak på grunn av fiber, mens dårlige kolesterol stoffer passere til leveren for behandling og eventuell eliminasjon fra kroppen.

Legg grønne grønnsaker til din diett for økt fiber. Bytt til ubearbeidede multigrains og hele korn til frokost frokostblandinger, pasta, ris og matlaging. Disse matvarer bidra til å heve gode kolesterolet og lavere dårlige kolesterolet.

Fisk og magert svinekjøtt

Mat som er rik på omega-3 fettsyrer hjelpe kontroll kolesterolnivået fordi den produserer HDL i kroppen. HDL trekker faktisk plakk som dannes av LDL ut av arteriene og transporterer det til leveren som skal elimineres.

Fullstendig slå din primære kjøttforbruket til kaldt vann fisk for å kontrollere dårlig kolesterol. Oljen fra fisken hjelper kroppen naturlig produsere omega-3 fettsyrer. Svinekjøtt som ikke er behandlet er også bra for kjøttforbruket. En ovn-stekt magert svinekjøtt steke er mye sunnere og bedre for å kontrollere kolesterol enn bakt kylling eller stekt mat.

Nøtter og belgfrukter

Nøtter og belgfrukter er også gode kilder til omega-3 fettsyrer. Valnøtter og mandler er de mest populære nøtter å hjelpe kontrollere kolesterolnivået. De er også rike på fiber og bulk som kroppen din trenger for å kontrollere plakk og triglyserider og lavere dårlige kolesterolet.