Digidexo.com

Avian Flu Forebygging

Fugleinfluensa, også kjent som fugleinfluensa, er en influensa infeksjon ofte funnet å infisere ulike arter av fugler. Viruset som forårsaker fugleinfluensa tråd har potensial til å mutere å infisere mennesker, noe som kan til slutt føre til en utbredt epidemi. Sykdommen er mest bekymring for mennesker med ingen immunitet mot fugleinfluensa, og vil bli påvirket uansett om de streng muterer.

Historie

Utgangspunktet fugleinfluensa var en infeksjon i svine befolkningen, men som sykdom og infeksjoner liker å gjøre, var genetisk informasjon som utveksles fører til en ny strand av infeksjonen som var i stand til å påvirke andre dyr og også mennesker. Det første tilfellet av fugleinfluensa dokumentert hos mennesker var i 1997 i Hong Kong. Denne saken ble funnet å være knyttet til kyllinger. Åtte år senere en sak ble oppdaget å ha smittet fjørfe i Romania og Tyrkia.

Mutasjon

Alvorlighetsgraden av fugleinfluensa og dets potensielle utfall er forskjellige og avhengig av de forskjellige typer tråd av fugleinfluensa som eksisterer. Mens H5N1 antas å ha en mer enn 50 prosent dødelighet som rapportert av pandemic101.com, den H7N7 resulterte i bare en død ut av 89 tilfeller i Nederland og et utbrudd av H9N2 i Asia rammet tre barn, som alle gjenopprettede .

Risikofaktorer

Personer som arbeider med fjærkre, slik som bønder og slaktere, har en mye høyere risiko for å pådra fugleinfluensa enn noen andre personer. Personer som besøker infiserte områder kan også være på et høyere risiko fordi de ikke har vært utsatt for det som innbyggerne i området, og har derfor ikke vokst immunitet mot infeksjonen. Personer med risiko for å fugleinfluensa bør ta forebyggende tiltak.

Forebygging / løsning

Iført verneklær og ansiktsmasker når du arbeider med fjørfe kan bidra til å hindre kontrahering fugleinfluensa. Reisende rådes til å unngå områder der de ville bli utsatt for de innfødte fugler. En annen måte å hindre at fugleinfluensa er å sikre at alt kjøttet er kokt grundig, spesielt fugl. Dette kan bidra til å hindre andre matbårne sykdommer i tillegg.

Symptomer

Skulle forebygging klarer å arbeide og en person presenterer symptomer etter kontakt med en fugl, så symptomene bør rapporteres til lege umiddelbart. Symptomer inkluderer: sår hals, hoste, feber, hodepine, rennende nese, diaré og pustevansker etter et møte med en fugl, rått kjøtt fra en fugl eller fugl ekskrementer.

Advarsler

En annen måte å unngå å kontakte fugleinfluensa er å se barn tett som de spiller for å hindre dem fra å plukke opp biter av fugl slippe typer som kan plasseres nær boliger, i et verksted, og selv på et barns utenfor leker.