Digidexo.com

Spirulina Næringsinnhold

Spirulina er en mikroskopisk plankton eller alger, som er ernæringsmessig egnet som en matkilde. Den inneholder protein, vitaminer og mineraler, enzymer, karbohydrater og fett er nødvendig for menneskelig liv. Dr. Christopher Hills og Dr. Hiroshi Nakamura dannet Mikroalger International Union for å studere spirulina og andre mikroalger som en kur for verdens matvare og energikrise. Mens deres arbeid har blitt oversett av noen, har det blitt anerkjent av FN som en potensiell "løsning til verden protein mangel."

Protein i Spirulina

Spirulina inneholder 18 av de 22 aminosyrer som bygger proteinene som kreves av den menneskelige kropp, inkludert de ni essensielle aminosyrer som ikke kan produseres av kroppen. Dette klassifiserer det som en komplett protein. Aminosyrene i Spirulina er tilgjengelig i riktig forhold til bruk av menneskekroppen. Siden Spirulina er opp til 95 prosent fordøyelig av menneskekroppen, en oz. av spirulina leverer ca 16g protein. Til sammenligning, 1 oz. av soyabønner inneholder 3g av ufullstendig protein.

Vitaminer og mineraler

Spirulina er en verdifull kilde til vitaminer og mineraler, som inneholder generøse mengder kalsium; vitaminene A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D og E; folsyre; jern; kalium; krom; kobber; magnesium; og sink. Spirulina også er en rik kilde til grønt klorofyll, vesentlig for produksjonen av røde blodceller.

Karbohydrater

Spirulina er også en verdifull kilde for karbohydrater, som inneholder glykogen som er klar til bruk av menneskekroppen. Den inneholder også andre karbohydrater, inkludert glykosider og bioflavonoider, som er viktig for kroppens prosesser. Spirulina inneholder 381 kalorier per 100g, og mange av disse kaloriene er tilgjengelig som energi fra karbohydrater.

Omega-3 og Omega-6 fettsyrer

Spirulina er en viktig vegetarisk kilde til omega-3 og omega-6 fettsyrer. Disse fettsyrer, som ikke kan gjøres av kroppen og anses essensielle for den menneskelige diett, kan bidra til å redusere kolesterolnivået og beskytte kroppen mot sykdommen.

Spirulina og immunsystemet

Ifølge immunologer ved University of California Davis School of Medicine and Medical Center, fordeler spirulina immunforsvaret og beskytter mot patogener. Det kan potensielt beskytte kroppen mot infeksjoner og parasitter.

Spirulina er en kontroversiell supplement, med talsmenn hevder helbredende effekt på mange sykdommer, mens andre hevder det ikke er noen terapeutiske effekter. Mer forskning er nødvendig på de gunstige effektene av spirulina mot sykdommen og dens mulige helbredende egenskaper.