Digidexo.com

Naturlige måter å hjelpe deg å føle deg mett

Naturlige måter å hjelpe deg å føle deg mett


Spise store mengder mat kan du føle deg full; kan du imidlertid har å stri med mulig ekstra effekt av vektøkning. I tillegg, avhengig av type mat, kan du snart finne deg følelsen sulten igjen. Nøkkelen til raskt mett lengre perioder er en kombinasjon av hva du spiser og hvordan du spiser. Ved hjelp av riktig balanse av kosthold og spisevaner, er det mulig å føle seg full naturlig.

Frukt og grønnsaker

Innlemming frukt og grønnsaker i kostholdet ditt er en naturlig måte å føle seg full. Spise mat som er høy i vanninnhold kan hjelpe deg å føle deg tilfreds uten å forbruke en masse kalorier. Frukt og grønnsaker er høy i vanninnhold, men lite kalorier. Du kan legge til mer grønnsaker til kosthold ved å erstatte kjøtt for grønnsaker i måltidene dine. Innlemme mer frukt ved å legge fersk frukt til frokostblandinger og salater og snacking på frukt hele dagen. Velg ferske eller frosne frukter og grønnsaker i stedet for hermetisk alternativer eller juice. Velg produkter uten tilsatt sukker eller salt når du må forbruke juice eller hermetisert frukt eller grønnsaker.

Fiber

Forbruker høy-fiber matvarer kan gjøre at du føler deg full. Fiber bremser hastigheten som kroppen din fordøyer mat, noe som resulterer i mett raskere og for lengre perioder av gangen. Frukt, grønnsaker og helkorn er eksempler på fiberrik mat. Velg brød, pasta og kornprodukter laget av hele korn for å øke fiber inntaket. Havregryn, brun ris og hel-hvete brød og pasta er eksempler på kilder til fiber. Belgfrukter som bønner, erter og linser er også gode kilder til fiber.

Proteiner og sunt fett

Spise mat naturlig høy i fett kan hjelpe deg til å føle full. Matvarer som nøtter, frø og olivenolje og vegetabilsk olje er naturlige kilder til sunt fett. Spise mat som er høy i protein vil også hjelpe deg til å føle full. Kroppen må jobbe veldig hardt for å fordøye og absorbere protein og konvertere næringsstoffer til energi. Dette resulterer i deg mett uten å spise store mengder mat. Fisk og hvitt kjøtt fjærkre uten hud er kilder til magre proteiner.

Spis sakte

Sakker tempoet som du spiser maten din kan hjelpe deg til å føle full. Å spise for fort ikke gir kroppen tid til å behandle tilbakemeldinger fra hormoner som regulerer appetitten. Disse kjemikaliene levere meldinger av sult og metthetsfølelse fra magen til hjernen. Det tar ca 20 minutter for hjernen å motta disse signalene. Følgelig kan konsumere store mengder mat på kort tid la deg følelsen ubehagelig full gang hjernen din innser hva som har skjedd. For å unngå dette, spise måltidene sakte. Ta deg tid til å nyte hver bit og legg ned gaffelen mellom biter. Unngå å spise mens distrahert med andre aktiviteter som å se på TV eller arbeider.