Digidexo.com

Årsaker til Numb Hands

Lider av numne hender kan være plagsom, avbryte daglige aktiviteter og forårsake problemer med jobbutførelse. Nummenhet kan være ledsaget av prikking eller noen ganger smerter, gjøre tilstanden enda mer ubehagelig. Behandlinger tilgjengelig, men det er viktig å forstå mylderet av årsakene bak numne hender, slik at du kan søke riktig hjelp.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel syndrom er en av de vanligste årsakene til nummenhet i hendene. Når carpal tunnel delen av håndleddet smalner, klyper det median nerve og sener som lar fingrene til å bøye. Dette legges press kan skape nummenhet, prikking og smerter i håndledd og hånd.

Nerve Trykk

Enhver form for utilbørlig press på nervene i ryggraden eller nakke kan føre til at ekstremiteter å gå nummen, spesielt hender. Noen årsaker til økt press på nerver inkluderer en herniated disk, arrvev, en infeksjon eller, i sjeldne tilfeller, en svulst som utvider og klemmer perifere nerver eller cervical nerve root selv.

Helvetesild

Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er en virusinfeksjon som påvirker nerverøttene. Det er faktisk den virus som forårsaker vannkopper. Hvis du har hatt vannkopper, forblir dette viruset i systemet for varigheten av livet ditt. Viruset er sovende, men med mindre immunforsvaret er svekket. Helvetesild vises som et utslett på én side av legemet som blemmer og deretter skorper over. Det kan være svært smertefullt, og fordi det påvirker nervene, kan du oppleve nummenhet i hendene som en vedvarende symptom.

Ulnar Tunnel Syndrome

Akkurat som carpal tunnel syndrom, en annen vanlig årsak til nummenhet i hender er ulnar tunnel syndrom. Ulnar nerve kobles til lillefingeren og et parti av ringfingeren. Når ulnar nerve blir komprimert, kan hendene begynner å krible, føler smertefull eller enda nummen. Vanligvis snakker, kan ulnar nerve forverres hvis du treffer din "funny bone", ved bøye av albuen.

Diabetes

En av de mest vanlige bivirkninger av diabetes er nummenhet i ekstremitetene. Mange mennesker med denne sykdommen har sirkulasjonsproblemer, noe som gjør numne hender svært reell mulig. Hvis du er en diabetiker og oppleve dette symptomet, husk å fortelle legen din, som ekstrem sirkulasjon problemer kan resultere i amputasjon.

Andre årsaker til Numb Hands

Nummenhet i hendene kan være forårsaket av andre forhold, inkludert migrene, en underactive skjoldbruskkjertelen, hjerneslag og multippel sklerose. Gjennomgår stråleterapi kan også forårsake nummenhet i ekstremitetene. I noen tilfeller bør lege søkes for riktig diagnose og behandling.