Digidexo.com

Danger Tegn på Adolescent Suicide

Danger Tegn på Adolescent Suicide


Når en tenåring gjør den endelige avgjørelsen å ta hans liv, føles alle tapet. Familiemedlemmer, venner, lærere og lagkamerater ofte føler skyld, forvirring og en intens sorg. Det er alltid den forstand at kanskje selvmord kunne vært unngått hvis de hadde sett skiltene. Noen av disse symptomene kan være subtile, mens andre er et desperat rop om hjelp. Læring disse advarsel tegn på selvmord og nå ut for hjelp kan lagre en ungdoms liv.

Tilbaketrekking fra hans sosiale liv

De fleste tenåringer ønsker å tilbringe tid med sine jevnaldrende. En suicidal tenåring vil ofte gjøre det motsatte. Han vil gradvis isolere seg fra venner at han pleide å henge med. SafeYouth.org advarer også om at en suicidal tenåring vil ofte distansere seg fra hans familiemedlemmer, selv fra hans favoritt søsken. Han kan miste interessen for hobbyer eller fritidsaktiviteter. Det kan være en plutselig nedgang i hans faglige prestasjoner. Tenåringen kan begynne å forsømme sin personlige opptreden og grunnleggende hygiene.

Endringer i Behavior

Ifølge KidsHealth.org, er det mange adferdsendringer. Tenåringen kan ha en endring i søvnmønster. Han sover kanskje overdrevet eller lider av søvnløshet. Han kan ha en endring i hans typiske matvaner. Han kunne misbruke stoffer som narkotika (lovlige og ulovlige rusmidler) og alkohol. Han kan klage av fysiske symptomer som ofte er knyttet til følelser som magesmerter, hodepine og tretthet. Den teen kan gi bort hans favoritt eiendeler eller tilstand at han vil forlate visse elementer bak for familiemedlemmer og venner. Han kan bare forkaste hans personlige eiendeler. Vet at en tenåring som prøver å ta livet hans er i størst risiko for en annen selvmordsforsøk. Innse at flertallet av selvmordsforsøk er desperate rop om hjelp, og ikke en taktikk for å få oppmerksomhet.

Personlighet Change

Mange tenåringer går gjennom en berg og dalbane av følelser som de prøver å danne sin egen identitet. Men kanskje en suicidal tenåring ha en merkbar personlighetsforandring. Han kan engasjere seg i uvøren eller farlig atferd. Han kan komme i trøbbel med loven eller med skolen. Det kan være hyppige konflikter med foreldre. En suicidal tenåring kan bli ytterst ubehagelig, irritabel, opprørsk, og voldelig fordi han prøver å distansere seg fra andre. Han kan ikke tolerere komplimenter eller belønninger. Se etter en deprimert tenåring som plutselig blir glad som om han plutselig har funnet løsningen på hans emosjonelle nød.

Selvmord Diskusjon

En suicidal tenåring kan oppsøke folk som han kjenner som om det var den siste gangen at han vil snakke med dem. Han kan skape selvmords notater som andre kan finne. Han kan prøve å uttrykke sine suicidale ønsker ved å skrive historier eller dikt som romantisere døende og død. En tenåring kan la mange verbale hint om at han har til hensikt å begå selvmord. Den teen kan formidle sine selvmordstanker med utsagn som: "Jeg vil ikke være et problem mye lenger", "i tilfelle noe skjer," og "Jeg vil at du skal vite." Søke hjelp umiddelbart hvis du hører faktiske utsagn som: "Jeg skulle ønske jeg var død", "Jeg skulle ønske jeg kunne forsvinne," og "Jeg trenger å drepe meg selv." Hvis du er i en selvmordskrise, kan du ringe National Suicide Prevention Lifeline på 1-800-273-TALK. Vit at du ikke er alene, og det er hjelp å få. Det er aldri for sent.

Søke hjelp

Søke hjelp umiddelbart hvis du har sett noen av disse faresignaler. Snakk med tenåringens lege og be om å bli henvist til en psykiater eller psykolog. Hold alle avtaler med dette mental helse profesjonell selv om tenår motstår. Det er avgjørende at tenår lære mestringsstrategier for å håndtere personlige problemer for å redusere sjansene for at han vil slå til selvdestruktiv atferd i tider med stress. Det er viktig å søke hjelp for familieproblemer som alkoholisme, følelsesmessige overgrep, og vold fordi disse problemene kan gjøre en tenåring desperat etter en løsning på de pågående konfliktene i familien hans. Ditt lokale sykehus kan også være en kilde til hjelp under en krisesituasjon. Behandlingen inkluderer en komplett psykiatrisk evaluering.