Digidexo.com

Epsom Salts & tånegl sopp

Epsom Salts & tånegl sopp


Tånegl sopp bare blir verre med tid og uoppmerksomhet. Hvis tånegl områder blir smertefulle, drenere puss, og blir røde er det viktig å se en lege fremfor å forsøke å løse problemet selv. For mindre alvorlige tilfeller, er det en matbutikk rette: Magnesiumsulfat, ellers kjent som Epsom salter, er en metode for å håndtere mindre onychomycosis uten å bruke penger på resepter eller leger besøk.

Symptomer

Symptomer på tånegl sopp er de samme, selv for noen forskjellige typer sopp. De infiserte områder viser tydelige endringer i neglen, inkludert smuldrer, blir sprø, har en gul misfarging og kjedelig tone, løsner eller løsne, eller jevning. Den omkringliggende tå kan også bli betent og hoven.

Forebygging

Den enkleste måten å forhindre fot sopp er å holde føttene tørre og rene. Soppen som infiserer føtter og tånegler liv i fuktige, varme områder som offentlige dusjrom, treningssentre eller svømmebasseng. Vandre rundt i det miljøet barbeint med et kutt på tåa eller foten er en rask måte å få en soppinfeksjon. Flip-flops bidra til å holde føttene tørre og beskyttet mot bakterier i disse miljøene, og er spesielt lurt når det er noen hud eller spiker skader på foten. Selv med flip-flops, men husk å vaske føttene grundig etter å ha forlatt en fuktig eller offentlig miljø.

Folk som svetter mye, spesielt fra sine føtter, er mer utsatt for soppinfeksjoner generelt. Slitasje sandaler eller endre sokker ofte for å holde føttene tørre og rene. Når føttene blir våt, tørk dem grundig.

Forberedelse

Før du påfører Epsom salt løsning, trim og fil de infiserte tånegler så langt du kan uten å forårsake ubehag. Dette gjør løsningen til å arbeide mer effektivt og reduserer sjansene for den infiserte spiker sprer seg til voksende sunn spiker.

Fjern eventuell neglelakk og ikke på nytt før etter at soppen er helt borte. Neglelakk kan felle soppen i stedet for å la tærne til å lufte ut.

Finn et grunt beholder som kan inneholde varmt vann. Fyll den med vann som er så varmt som mulig, uten å brenne huden. Varmt vann er mer effektivt enn varm eller lunkent vann.

Bland i en palmful eller opp til 3/4 kopp Epsom salter i vannet.

Bruk

Sett tærne i den klargjorte oppløsningen til 10 til 20 minutter. Hvis vannet er for varmt, dyppe tærne i det kort, så gni Epsom salt inn i dem, og vent til vannet er komfortabel nok til å suge.

For best resultat, gjenta hele prosedyren, inkludert trimming og filing av negler, hver gang Epsom løsningen brukes. Gjør dette minst to ganger om dagen. Det vil ta flere uker før sunn spiker har fullstendig erstattet den infiserte tånegl, kanskje lenger hvis infeksjonen er alvorlig.

Alternatives

En lege kan forskrive en muntlig soppdrepende medisiner. Det er også reseptbelagte topiske kremer som kan bidra til å drepe soppen av, men alle disse reseptbelagte alternativene har en risiko for bivirkninger. Over-the-counter aktuell kremer er også tilgjengelig for kjøp i en dagligvarebutikk, men koster mer enn Epsom salter. I absolutt verre case scenarier løsningen er å kirurgisk fjerne spiker fra foten for å hindre ytterligere skade, men det bør bare gjøres etter råd fra en utdannet medisinsk faglig.

Advarsel

Det er mer enn en type av soppinfeksjon. En lege kan identifisere den nøyaktige belastningen og foreskrive medisiner for å ta av de mer alvorlige eller reoccurring seg. Hvis en infeksjon blir for alvorlig det kan føre til komplikasjoner, som for eksempel sopp på andre deler av kroppen, for eksempel negler, permanent skade på tåneglene eller hudinfeksjoner som paronychia.