Digidexo.com

Matvarer som forårsaker høye triglyserider

Triglyserider er naturlig forekommende fett som finnes i mange matvarer som er nødvendig i det menneskelige legeme. For mange triglyserider er skadelig for kroppen - en balanse må opprettholdes. Det finnes en rekke matvarer som er i stand til å heve triglyserider og bør ikke inntas i store mengder av personer med høy triglyseridnivåer

Hva er triglyserider?

The American Heart Association definerer triglyserider som de kjemikalier som utgjør både fett i mat og i menneskekroppen. Triglyserider også eksistere innenfor et individs blod plasma.Triglycerides dannes når flere kalorier blir spist enn det som er brukt av kroppen. Triglyserider er deretter lagret i fettcellene til de skal brukes.

Hva er funksjonen til triglyserider?

Triglyserider er lagret i fettceller, slik at de kan frigis når kroppen trenger dem. I mellom måltidene visse hormoner i kroppen signal fettcellene til å slippe taket av triglyserider, slik at en person vil ha energi til hans neste måltid. Et problem oppstår når det er flere triglyserider lagret i legemet enn det som er nødvendig for å tilveiebringe energi.

Negative helseeffekter av høye triglyserider

Ifølge Mayo Clinic, kan høye nivåer av triglyserider forårsake hjerte- og karproblemer. Høye nivåer av triglyserider i blodet kan forårsake aterosklerose, en tilstand der arterier i kroppen blir hard eller tykk. Personer som utvikler aterosklerose er en økt risiko for å få slag eller hjerteinfarkt. Høye triglyseridnivåer kan også være et symptom på andre problemer. Individer kjemper fedme, diabetes, stoffskiftesykdommer, stoffskiftesykdommer og nyre-og leverproblemer kan ha høye triglyseridnivåer. Av og til kan noen medisiner, for eksempel p-piller, forårsake høye triglyseridnivåer også.

Foods høy i triglyserider

Cleveland Clinic Miller Family Heart and Vascular Institutes detaljer en rekke matvarer som kan føre til høye triglyseridnivåer. Spise enkle sukkerarter, samt store mengder naturlig sukker kan føre til høye triglyserider. Spise en diett høy på fett kan øke triglyseridnivåer, som kan alkoholforbruk. Raffinert korn som er bleket eller behandlet kan føre til høye triglyserider. Disse mat bør unngås av personer med høye triglyserider.

Fremgangsmåte for å senke triglyseridnivåer

Overvektige personer som har høye triglyseridnivåer bør gå ned i vekt gjennom sunt kosthold og mosjon. Alle med høye triglyseridnivåer bør redusere mengden sukker, fett, alkohol og raffinert korn forbrukes. Daglig fett inntaket bør ikke overstige 35 prosent, og transfett bør fjernes fra kostholdet. Personer med høye triglyseridnivåer vil ha nytte av trening. De kan også ha nytte av å inkludere flere omega-3 fettsyrer i kostholdet.