Digidexo.com

Protein g glukose

Både protein og glukose forsyne kroppen med kalorier; likevel er de ikke det samme. Men det er egentlig ikke et spørsmål om konkurranse mellom protein og glukose, fordi begge næringsstoffer er avgjørende for helsen til kroppen din.

Funksjon

Proteiner brytes ned til aminosyrer, ofte referert til som "byggesteinene i livet." Hovedrollen protein er å forsyne kroppen din med de materialene det er behov for å bygge, vedlikeholde og reparere kroppens vev. Glukose er en sukker avledet fra karbohydrater; den fungerer som kroppens primære energikilde.

Distinction

Kroppen brytes ikke ned protein og glukose på samme måte. Hver stoffet følger sin egen katabolismen. Den veien glukose følger tilbyr den mest effektive middel til å produsere energi.

Prosenter

FDA anbefaler 45 til 65 prosent av det daglige kaloriinntaket kommer fra karbohydrater, eller karbohydrater, og 10 til 35 prosent fra proteiner. Disse prosentene reflektere forsynings mengde av disse næringsstoffene som kreves av kroppen din til å balansere sine funksjonelle behov.

Misforståelse

Mange lav-carb vekttap dietter er tuftet på filosofien om at sukker er "giftig" for kroppen fordi det utløser frigjøring av insulin, som omdanner glukose til fett, så disse dietter foreslå en høy-protein måltid plan for å angivelig motvirke dette virkning. Men alle overflødige kalorier (inkludert de som stammer fra protein) blir konvertert og lagret som fett.

Fordeler

Vekt-tap suksess av low-carb, high-protein diett er faktisk tilskrives det høye nivået av metthet høy-protein dietter har en tendens til å tilby; som igjen ber deg om å konsumere færre kalorier og dermed gå ned i vekt. Men samme nytte av metthet kan være hadde fra en diett som fokuserer på fiber-rik, slow-fordøye karbohydrater.