Digidexo.com

Hvordan hjelpe en slektning med Pseudo-Dementia

Hvordan hjelpe en slektning med Pseudo-Dementia


Pseudo-demens er en type depresjon assosiert med hukommelsesproblemer som er ganske vanlig hos eldre. Etter diagnose og behandling med antidepressiva, minneproblemer og konsentrasjonsvansker kan ofte bli redusert eller reversert. Her er noen tips for familiemedlemmer som er med på den berørte person.

Bruksanvisning

•  Innse at det kan ta en stund før din slektning er diagnostisert med pseudo-demens. I løpet av denne tiden, kan du legge merke til at han opplever en kombinasjon av problemer: mangel på korttidshukommelsen, problemer med oppmerksomhet og konsentrasjon, søvnforstyrrelser og frykt for Alzheimers. Depresjonen fører en håpløs syn på livet. Fysiske problemer kan distrahere fra å realisere hva som er galt.

Vet at det viktigste å gjøre er å finne en kompetent psykiater eller nevrolog som jobber med eldre mennesker ofte. Konsultere fastlegen for å få anbefalinger. Du må kanskje vente i flere uker eller måneder for en avtale fordi disse spesialistene er i en slik etterspørsel.

Innse at din slektning sliter med en skremmende tap av personlig makt. Hun var en kompetent voksen for mange tiår før hverdagen ble så utfordrende. Prøv å holde deg rolig uansett hva som skjer. Ikke bli utålmodig når du må gjenta ting. Hennes personlighet vil bestemme hvordan hun reagerer på tilstanden.

Gå med ham til legetimen, spesielt når det er på et sted som han ikke er kjent. Han trenger din hjelp til å huske hva legen sier. Ta med din medisinske oppsummering. Gi legen din telefonnummeret som referanse.

Kontroller at noen resept for antidepressiva kommer til apoteket. Hjelp i forhold til å være sikker på at hun tar det i henhold til instruksjonene. En person med en korttidshukommelsen problem trenger hjelp til å tilpasse seg en ny medisin rutine. Vær i kontakt med henne ofte for tegn på bivirkninger.

forsikre ham om at legen ikke tror han har Alzheimers, men en annen tilstand som skaper symptomer som vises ligner; forskjellen er at med behandling, kan en person med pseudo-demens ofte gjenopprette betydelig kognitiv evne.

Planlegg regelmessige telefonsamtaler og besøk for å sørge for din slektning er å spise og sove. Hjelp med papirarbeid når det trengs.

Hint

  • Opprett en side medisinsk oppsummering for din slektning, med oversikt over alle medisiner (doser og antall ganger hver dag eller uke), medisinske tilstander og tidligere operasjoner. Dette vil spare tid når du møter en ny lege. Oppdatere den regelmessig.
  • Få et støttenettverk for deg selv. Levende gjennom pseudo-demens med en kjær slektning er veldig stressende. Hvis du er den viktigste personen arbeider med dette, får en plan, slik at du ikke er "on call" 24/7.
  • La masse tid når du tar din slektning eller annet sted. Gamle folk flytter veldig sakte og rushing forårsaker for mye stress.
  • Ikke kast bort energi motsier din slektning hvis hun ikke husker hva hun nettopp har fortalt deg.
  • Siden roten av pseudo-demens er depresjon, overvåke forhold til sørge for at han ikke tenker på selvmord.