Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Cholecystitis

Hvordan diagnostisere Cholecystitis


Kolecystitt er en betennelse i galleblæren, vanligvis forårsaket av en gallestein hindrer cystisk duct. Galleblæren blir oppblåst og mistet blodstrøm og drenering til lymfesystemet, noe som kan føre til anemi av galleblæren eller vev død. Bile kulturer er vanligvis positivt, men dette kan være et resultat, ikke årsaken, av kolecystitt. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere kolecystitt.

Hvordan diagnostisere Cholecystitis

Observer som viser symptomer på kolecystitt. Dette er som oftest øvre abdominal smerte som ofte stråler ut i spissen av den høyre skulderblad. De fleste pasienter vil ha en historie av smerte forårsaket av galleblæren.

Finn feber, rask puls og ømhet i midten av magesekken eller øvre høyre kvadrant (RUQ) ved en fysisk undersøkelse av pasienten. En følelse av fylde i RUQ også eksisterer og galleblæren kan være følbar i 30 til 40 prosent av kolecystitt tilfeller. Gulsott kan også bli funnet i 15 prosent av disse tilfellene.

Vurdere risikofaktorer for kolecystitt forårsaket av gallestein. Disse inkluderer kvinnelige kjønn, hormontilskudd, Pima indisk eller skandinavisk etnisitet, fedme, graviditet og eldre pasienter.

Se på risikofaktorer for kolecystitt ikke assosiert med gallestein. Galleblæren oftest reduserer eller opphører produksjonen av galle fra skade, større kirurgiske inngrep eller langvarig faste.

Bruk ultralyd for påvisning funn som tyder på kolecystitt. Disse omfatter en opphopning av pericholecystic fluid, og en fortykkelse av galleblæren veggen til større enn 4 mm og gallesten.