Digidexo.com

Hvordan unngå en gikt angrep

Hvordan unngå en gikt angrep


Urinsyregikt er en tilbakevendende tilstand av hevelse i ledd, betennelse og smerter knyttet til inntak av purin-rik mat. Lær mer om denne tilstanden, og de enkle tiltak for å unngå gikt.

Hvordan unngå en gikt angrep

•  Lær deg å gjenkjenne symptomer på gikt. Disse symptomene er lette å identifisere og inkludere smerte og hevelse i et ledd, smerter fra enhver form for press mot dette området, svie eller kløe i huden rundt leddet, og muligens feber. Første gang en person lider av et angrep av gikt, kan de ikke gjøre tilkoblingen til kostholdet, men visse matvarer er triggere for disse typer av tilbakevendende episoder. Ved hjelp av denne innsikt i hvilke matvarer forårsake gikt kan hjelpe deg å styre klar av et annet utbrudd.

Unngå matvarer som forårsaker gikt. Din inntak av purine fra matvarer, og det er resulterende stoffskiftet i urinsyre, er den primære faktor i tilbakevendende presentasjon av gikt symptomer. Gikt forårsaker matvarer for å unngå å inkludere rødt kjøtt, innmat, kjøtt sauser, og visse typer sjømat, for eksempel sardiner, blåskjell og ansjos. Overdrevent alkoholinntak kan også føre til en gikt angrep.

Hvis du tror du opplever disse symptomene, se helsepersonell og finn ut hvilken behandling som er riktig for deg. Noen lider kan være greit med en spesiell gikt diett som begrenser deres purine inntak. Mens andre kan kreve reseptbelagte medikamenter, slik som allopurinol, som hemmer produksjon av urinsyre i kroppen. Disse behandlinger for gikt kan hjelpe deg til å unngå fremtidige episoder av denne smertefulle tilstanden.