Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne tidlige tegn på autisme i babyer

Hvordan gjenkjenne tidlige tegn på autisme i babyer


Autisme er en hjerne lidelse som fører til problemer med et barns atferd, kommunikasjon og sosialisering. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, autismespekterforstyrrelser er til stede før fylte 3, er det ingen kjent kur, og tidlig diagnose er nøkkelen; hvis barnet ditt er diagnostisert før han slår to, intervensjonsaktiviteter og andre programmer kan forbedre hans tilstand og reversere noen symptomer. The American Academy of Pediatrics sier at to barn med autisme har identiske symptomer. Vær klar over hva du skal se etter, og du kan forbedre ditt barns sjansene for å ha et normalt liv.

Hvordan gjenkjenne tidlige tegn på autisme i babyer

•  Sjekk din baby for unormal muskeltonus. Ifølge en studie publisert i Health Day News, over halvparten av babyer senere diagnostisert med autisme hadde eksepsjonelt halte eller stive armmusklene sammenliknet med barn uten autisme.

•  Vær bevisst på måten babyen reagerer på visuell stimulering. En 2010 studie rapportert i Health Day News bemerker at fire måneder gamle spedbarn som senere ble funnet å ha autisme foretrakk å se på en skjerm med raskt blinkende lys i stedet for en mindre stimulerende visning.

Merk hvor ofte barnet ditt gjør øyekontakt med deg. Et spedbarn favoritt syn er ofte et annet menneske ansikt, men, ifølge American Academy of Pediatrics, babyer med autisme generelt unngå å holde øyekontakt med andre eller gjøre svært begrenset øyekontakt. Barnet bør nyte ser inn i øynene og reagere på ditt smil.

Hold din baby. Et spedbarn som buer ryggen hennes og forsøker å flykte, heller enn å kose med hennes foreldre, kan ha tidlige symptomer på autisme.

Se babyens bevegelser. Flytte armer, hender og føtter i en repeterende måte, slik som å stange hodet rytmisk eller svaier fra side til side, kan være grunn til bekymring.

Snakk med babyen din og teste sine kommunikasjonsferdigheter. Babyer med autisme ofte ikke si enkle ord ved 15 måneders alder, og ikke bruk korte setninger med 2 år gamle. De kan også virke helt uinteressert i å lære kommunikasjonsferdigheter, eller du kan legge merke til regresjon av språk milepæler mellom 1 og 2 år gamle.

Legg merke til om barnet reagerer når du sier navnet hennes. En baby med autisme vil ikke svare, men vil reagere på lyden av klapping i hendene eller en dør lukkes.

Observer barnet i miljøer fylt med ulike lukter, lyder, teksturer og andre stimuli. Oversensitivity eller ingen følsomhet for disse forholdene kan indikere autisme.

Se barnet ditt på spill. A 1-år gammel baby med autisme kan være mer interessert i deler av et leketøy enn hele greia, som for eksempel å spille med hjulet på en lekebil. Han kan også bli besatt med de samme aktivitetene om og om igjen, for eksempel kjører bilen inn i en vegg, i stedet for å kjøre den opp på siden og over setene i en sofa.

Hint

  • Hvis barnet ditt viser atferd som angår deg, kan du kontakte legen din for en vurdering.