Digidexo.com

Jeg kan ikke spise melkeprodukter

Jeg kan ikke spise melkeprodukter


Hvis du ikke kan spise melkeprodukter uten å oppleve oppblåsthet, magekramper, gass og fordøyelsesbesvær, kan du være laktose intolerant. Ifølge Leger Committee for Responsible Medicine, påvirker laktoseintoleranse mer enn 75 prosent av verdens befolkning, og mer enn 25 prosent av amerikanerne - enten de vet det eller ikke. Mange ressurser er tilgjengelige for laktose intolerant å lære om og takle tilstanden.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er en manglende evne til å fordøye laktose, et sukker som finnes i melk. Spedbarn er født med laktase enzymer som tillater dem å fordøye melk lett. Men de fleste voksne mangler disse enzymene, og har problemer med å fordøye melkeprodukter som resultat. Noen forskere har antydet at fordi de fleste voksne er faktisk laktose intolerant, de som kan fordøye melk er de unormale funn.

Medisiner og kosttilskudd

Noen laktoseintolerante personer velger å ta resept eller over-the-counter narkotika eller laktase enzym kosttilskudd som tillater dem å fortsette å spise meieri komfortabelt.

Laktosefrie produkter

Mange super bære laktosefritt ost, yoghurt og melk. Noen av meieriprodukter ofte referert til som "laktosefri" skal virkelig bli kalt "laktase-forbedret." Disse produktene omfatter laktase enzymer som gir forbrukerne å fordøye laktose.

Laktosefrie dietter

Noen laktoseintolerante folk ta en aggressiv tilnærming til tilstanden og kutte meieri ut av sine dietter helt. Andre går enda lenger og bli veganer. Veganisme er et meieri-fri, egg-fri variasjon av vegetarianisme som ofte inkluderer å unngå animalske produkter, inkludert skinn. Nettsteder som VegWeb, Fat Free Vegan, og velg Veg gi gratis vegan oppskrifter. Enkelte populære oppskrift database nettsteder inkluderer samlinger av vegan oppskrifter, så vel.