Digidexo.com

Hemorroider Symptomer

Hemorroider er en vanlig tilstand forårsaket av betennelse i årer rundt anus og rektum. I beste fall er de irriterende og i verste fall kan de være direkte smertefullt. Forstå symptomer og årsaker vil hjelpe deg å bli kvitt problemet.

Blødning

Hemorroider kan føre til blødning under en avføring. Hvis blødningen er smertefri, kan det være et tegn på hemorroider, ifølge Mayo Clinic, men hvis blødningen er ledsaget av smerter, kan det være et tegn på en mer alvorlig problem.

Irritasjon

Hemorroider ofte føre til intens kløe, hevelse eller annen irritasjon rundt anus, ifølge Mayo Clinic. De kan også gi en sensitiv eller vond klump i samme område. Eksterne hemorroider kan stikke fra anus og bli sett enkelt.

Forskjellen mellom Symptomer

Symptomene avhenger av hvor hemorroider er, ifølge Mayo Clinic. Innvendige hemorroider inne i endetarmen, og som oftest viser seg ved sprekker fra belastningen av avføring. Anstrengelse kan også føre til en intern hemorrhoid å stikke gjennom anus.

Eksterne hemorroider er plassert under huden rundt anus. De klør og blør, og når blodet koagulerer (stivner), kan sterke smerter oppstå.

Advarsel

Blødning er et vanlig symptom på hemoroider, men Mayo Clinic advarer at folk ikke bør anta at de har hemorroider hvis de har blod i avføringen. Anal blødning kan være et tegn på en mye mer alvorlig tilstand som kreft.

Lindring og behandling

Over-the-counter kremer og andre remedier kan behandle milde hemorroider. Leger trå propper i eksterne hemorroider med en rask innsnitt. For hemorroider som bare ikke vil gå bort, kan legen anbefale en mindre medisinsk prosedyre. Disse inkluderer å kutte av opplaget ved å binde dem av med små gummistrikk, eller krymper dem med en injeksjon, laser eller infrarødt lys.

Hjem Rettsmidler

Varme bad, kalde omslag, ved hjelp av våt toalettpapir og ta over-the-counter smertestillende midler kan lindre smerten av milde hemorroider. Et fiberrikt kosthold produserer avføring som er enklere å passere, drikke rikelig med væske og excercising kan alle avlaste presset på venene hvor hemorroider oppstå, ifølge Mayo Clinic.