Digidexo.com

Botemidler for Menstral Migrene

Menstrual migrene kan være smertefulle og forstyrrende. Menstrual migrene har en tendens til mer alvorlige enn andre migrene og kan vare lenger. Det finnes ingen spesifikk kur for menstruasjons migrene, men det er ting du kan gjøre for å behandle tilstanden og redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hodepine. Du har også muligheter til å behandle menstrual migrene når de begynner. Du kan ikke være i stand til å stoppe menstruasjons migrene helt, men du kan redusere virkningen de har på livet ditt.

Forstå Menstrual Migrene

Menstrual migrene er forskjellig fra andre migrene ved at de er spesielt knyttet til menstruasjonssyklusen. Det finnes to typer av menstruasjons migrene: Pure Menstrual migrene (PMM) og Menstrually Relaterte migrene (MRM). PMM hodepine dele symptomer med andre typer migrene, men de forekommer spesielt i tiden rundt menstruasjonen - vanligvis innen to dager før menstruasjonen starter før menstruasjonen stopper. MRM hodepine er migrene som legene mener er assosiert med hormonsvingninger av menstruasjonssyklusen, men det skje når som helst i måneden. Begge typer migrene bety smerte - ofte intens smerte - på den ene siden av hodet og nakken, følsomhet for lys og lyd, tretthet og noen ganger kvalme og oppkast. Omtrent 60 prosent av kvinnene som opplever migrene har noen form for MRM hodepine og ca 14 prosent av disse kvinnene opplever PMM.

Medisinske behandlinger

Over-the-counter smertestillende kan hjelpe med menstruasjons migrene. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) har vist lovende i å hjelpe både menstruasjons migrene og menstruasjonssmerter. NSAIDs inkluderer ibuprofen og naproksen. Over-the-counter migrene piller som inneholder en kombinasjon av paracetamol, aspirin og koffein har også vist lovende. Hvis menstruasjonen er regelmessig, kan du begynne å ta smertestillende noen dager før mensen og hodepine vanligvis kommer for å prøve å forhindre hodepine. Reseptbelagte migrene medisiner som inneholder triptaner, slik som Imitrex og Maxalt, kan bidra til å hindre menstrual migrene og behandle smerter og kvalme når man oppstår. En nesespray som inneholder dihydroergotamin (DHE) kan også være nyttig for å hindre migrene utbruddet når det brukes noen dager før menstruasjon begynner.

Livsstilsendringer

I tillegg til hormonsvingninger, kan det være andre triggere for menstruasjons migrene. Øl, rødvin, spekemat, skarpe lys, sjokolade og MSG kan alle være gjerningsmannen, men hver kvinne er unik. Når du får en migrene, bør du notere hva du spiser, drikker og gjør før hodepinen kom på å finne ut om det er et mønster. Hvis, for eksempel, drakk du rødvin hver kveld før du får en migrene, kan rødvin være trigger for deg, og bør unngås.