Digidexo.com

Alkoholisme behandlingstilbud

Alkoholisme behandlingstilbud


Alkoholisme er en sykdom som rammer millioner av mennesker. Ikke bare påvirker det alkoholiker, det påvirker også den alkoholiserte familie. Den alkoholiserte mister interessen i å opprettholde relasjoner og finner det vanskelig å opprettholde jevn sysselsetting. Derfor familiemedlemmer av en alkoholiker lider tap av inntekt og tap av foreldrefigurer. Behandlingstilbud for en alkoholiker variere, og deres suksess priser kan variere fordi individer reagerer forskjellig på de ulike behandlingsalternativene. Ved å utforske forskjellige behandlingsalternativer, alkoholikere og familiemedlemmer kan bidra til å finne den behandlingen som er mest effektive for alkoholikeren.

Funksjon

Behandlinger for alkoholikere er utviklet for å hjelpe alkoholikere slutte å drikke. En av feilene som alkoholikere gjør er at de tror de kan kontrollere sitt drikkevann etter en tankevekkende ut perioden. Denne holdningen resulterer vanligvis i et tilbakefall, og alkoholikeren fortsetter de destruktive drikking binges som ødelegger liv. Det er viktig å forstå at behandlinger for alkoholisme er behandlinger, ikke kurer, og alkoholikeren må stadig på vakt mot å gi etter for sykdommen og begynne å drikke igjen etter vellykkede behandlinger.

Typer

Alle behandlingstyper er utviklet for å hjelpe alkoholikere slutte å drikke. Behandlingstilbud for alkoholisme inkluderer individuell terapi og gruppeterapi. Det er også innleggelse og poliklinisk behandling programmer. Disse behandlingene er tilbudt av alkoholisme klinikker. Hypnoterapi er en annen behandling alternativ. Hypnoterapi bruker hypnose å hjelpe alkoholisk redusere behovet for alkohol. Leger kan også foreskrive medisiner for å redusere en alkoholisert trang til å konsumere alkohol. Anonyme Alkoholikere er en gruppe som tilbyr behandling gjennom en 12-trinns program.

Betraktninger

Gruppeterapi og Anonyme Alkoholikere kan være effektive for alkoholikere som responderer på gruppepress. Begge disse behandlingene har andre medlemmer som holder i kommunikasjon med alkoholisk gjennom behandlingsprosessen. Søker resept hjelp via en lege kan gi noen alkoholikere den forstand at et reseptbelagt legemiddel er det løftet de trenger for å overvinne sykdommen, selv om andre vil bruke det faktum at det er en medisinsk tilstand som en unnskyldning for å fortsette å drikke. Hypnoterapi kan være svært effektivt for folk som er spesielt følsomme for andres forslag. Innleggelse behandlinger kan være forstyrrende for familielivet, men de er mest effektive fordi kildene til alkohol er fjernet fra alkoholiker.

Effekter

Effekten av å gå inn i en alkoholisert behandlingsprogram kan variere. Det kan være et stigma knyttet til å legge inn slike programmer, selv om de negative effektene av stigma bør vurderes minimal når opp mot de negative effektene av å drikke for mye. Den positive effekten av en vellykket alkoholiker behandling er at de alkoholholdige slutter å drikke. Det er viktig å merke seg at denne effekten kan være forbigående og en alkoholiker kan fortsette å drikke når som helst.

Advarsel

For personer som blir behandlet for alkoholisme, er det viktig å kjenne de enkelte triggere som kan føre en person til tilbakefall. For mange alkoholikere, er røyking en utløser som fører til en person til å krever en alkoholholdig drikk. Andre triggere inkluderer kjedsomhet, udekkede seksuelle behov, familiekriser og kritikk. Det bør bemerkes at triggere varierer mellom individer og alkoholikere ville være godt tjent å kjenne sine individuelle triggere.