Digidexo.com

Farene ved Iført Øreplugger

Farene ved Iført Øreplugger


Noen mennesker bærer øreplugger for å beskytte ørene fra å bli skadet av eksponering for høye lyder, mens andre bruk ørepropper under svømming for å hindre vann fra å komme inn i øregangen og forårsaker smerte. Elastiske og viskøse ørepropper er komprimert før innsetting, ekspanderer for å gi en tettsittende passform. Solide ørepropper, vanligvis bæres av musikere, er spesiallaget for å passe brukerens øregang. Vanligvis iført ørepropper gir en trygg måte å blokkere ut plagsom støy. Imidlertid, ved hjelp av øreplugger feil kan føre til flere risikoer.

Pain

Akademiske Ordbøker og Encyclopeidas advarer om at skyve ørepropper dypt inn i den ytre øregangen forårsaker smerte. Innsetting av dem for langt fører til en økning i lufttrykket inne i kanalen, som presser mot trommehinnen, og forårsaker smerte, spesielt når de ørepropper er laget av ekspanderbart skum. Når du bruker skum ørepropper, presse dem før du setter dem inn i ørene dine. Tilsvarende når ørepropper er dratt ut av øregangen, trekker den negative lufttrykket på trommehinnen, noe som også resulterer i smerter. Unngå smerte og ubehag ved å vri forsiktig øreproppene før de kommer trygt og komfortabelt ut av øret.

Øreinfeksjoner

Øret spesialister på eardoc.info advare øreplugg brukere av muligheten for å utvikle en infeksjon. Ørepropper som bærer bakterier og virus vil forårsake en infeksjon når de brukes i lange perioder av gangen. Symptomer på en øreinfeksjon inkluderer øreverk og gul utflod som kommer ut av ørene, noe som vanligvis resulterer fra en burst trommehinnen. For å redusere risikoen for å utvikle en ledende ørebetennelse eller en indre øret infeksjon, kjøpe engangs ørepropper og kast dem etter hver bruk. Eller du kan bruke allergivennlige øreplugger og spesielle desinfiserende løsninger for å rengjøre dem etter hvert slitasje. Alltid søke råd fra en medisinsk faglig hvis du tror du kan være lider av en øreinfeksjon.

Ørevoks Akkumulering

Akademiske Ordbøker og oppslags antyder at bruk av ørepropper for lange perioder fører ofte ørevoks å akkumulere og hindrer ytre øret ved å blokkere normal flyt. Når ørevoks bygger seg opp i det ytre øret, kan det føre til ubehag, infeksjon, utslipp eller hørselstap. Ta alltid bygget opp ørevoks fra ørene og rense ørepropper med vann og en mild såpe. Unngå å bruke skum øreplugger som kan være vert for sykdomsfremkallende bakterier, som vil føre til en infeksjon fra gjentatt eksponering.