Digidexo.com

Optikere & Glaukom

Optikere & Glaukom


Grønn stær er en alvorlig øyelidelse som kan føre til total blindhet hvis den forblir ubehandlet. Optikere er grundig opplært i diagnose og behandling av glaukom. Men statlige lover variere om behandling av glaukom av en optiker.

Årlig øyeundersøkelse

Glaukom ikke generelt forårsake symptomer til svært sent i sykdomsforløpet. Innen den tid, har irreversibel skade skjedd. Under en årlig synsundersøkelse, vil en optometrist vurdere pasientens øye press, sidesyn, synsnerven, og andre områder som bidrar til å utelukke glaukom inn eller ut. Dette gjør glaukom å bli diagnostisert og behandlet tidlig, før den har en sjanse til å forårsake betydelig skade.

Lover varierer fra staten

I de fleste stater i USA, er optikere lov til å diagnostisere og behandle grønn stær som 2010. Lovene er i stadig endring, og de varierer mye fra stat til stat. Noen stater tillater optikere å behandle glaukom med øyedråper bare. Noen tillater øyedråper og piller for å være foreskrevet av optikere, og noen tillater bruk av laser ved optikere.

Glaukom kirurgi

Når glaukom er alvorlig nok til å kreve et kirurgisk inngrep, er optikere ikke tillatt å utføre denne behandlingen i noen stat i USA. Dette må gjøres av en øyelege eller øye kirurg.