Digidexo.com

Svakheter Transitions skiftende glass

Svakheter Transitions skiftende glass


Skiftende glass er de som mørkere når den utsettes for sollys. Ofte referert til som "overganger linser" Dette er faktisk en referanse til den største forhandler av fargeskiftende glass, har Transitions Optical Inc. Denne revolusjonerende teknologi aktivert de som bruker briller til praktisk innlemme sine briller og solbriller i ett sett. Ifølge All About Vision, fargeskiftende glass gir 100 prosent beskyttelse mot ultrafiolett stråling.

Tint

En begrensning, ifølge J Kounnas Optikere, er at fargeskiftende glass forbli svakt farget, selv i områder med lav belysning eller om natten. Men det betyr også at dette ikke bør redusere visjon. Det motsatte, All About Vision hevder at "farget" karakter av fargeskiftende glass kan ha nytte av pasienter som lider av visse øye patologi. Det fremhever de "røde" fargede linser utviklet av Corning CPF familien, som noen ganger brukes til å forbedre synet av pasienter som lider med molekylær degenerasjon.

Forsvar mot UV-lys

En annen ulempe med fargeskiftende glass er at de ikke kan bli mørkere hvis slitt i et kjøretøy. Dette er fordi frontruten virker som et filter og absorberer UV-lys, og dermed undergrave funksjon av den fotokromiske linsen. I dager eller situasjoner med sterkt lys, kan sjåførene finne seg å ty til sine "gammeldags" solbriller, for UV-beskyttelse. I februar 2009, Transitions Optical sammen med yngre Optikk begynte seminarer utdanne øye fagfolk om deres nye "Drivewear" objektivet, som kombinerer polarisering og skiftende teknologier, slik at de kan brukes mens du kjører.

Delay

Skiftende glass ikke overgangen fra lys til mørk (og vice versa) automatisk. I stedet anslår J Kounnas Optikere en forsinkelse på 2 til 3 minutter, noe som tyder på at dette kan være problematisk under aktiviteter med raskt vekslende lys. Syklister eller motorsyklister som bruker fargeskiftende glass, for eksempel, bør ta vare når du går inn i en tunnel.

Kostnad

På grunn av sin avanserte teknologi, fargeskiftende glass er dyrere enn sine vanlige kolleger, som kan gjøre dem uoverkommelig for noen mennesker. Men som Eye Guide Doctor notater, de spare deg bekostning av å kjøpe et ekstra par solbriller, så kan være et billigere alternativ overall.