Digidexo.com

Hvordan Gi en TMJ Massasje

Hvordan Gi en TMJ Massasje


Kjeveledd (TMJ) er en sterk felles som ligger foran begge ører der hodeskallen og underkjeven artikulerer. Den inneholder fibrocartilage menisken som hjelper i lettelser opp bevegelse av ledd, og noen sterk gruppe av muskler som er ansvarlig for sin stabilitet og generell bevegelse - de er temporalis, masseter, den laterale og mediale pterygoid, kollektivt kjent som musklene i tygging. Kjeveledd er blant de mest brukte felles av kroppen; det spiller en svært viktig rolle i å flytte munnen når vi spiser eller tygge, snakke eller utføre ansiktsuttrykk. Bruxism er regnet som en av de viktigste årsakene til smerter i kjeveleddet. Det refererer til timer bevisstløs sliping av tennene forårsaket av overdreven sammentrekning av musklene i tygging. Dette er vanligvis sett når personen er i søvn og er en indikasjon på stress. Langvarig strøing tennene vil føre til smerte og redusert omfanget av bevegelse av leddet, sammen med alvorlig hodepine og smertefulle klikk eller spretter som skjøten blir beveget. Hvis du vil gjenopprette utvalg av bevegelse og lindre smerte ubehag, er TMJ massasje den beste metoden er det; fremgangsmåten er presentert som følger.

Hvordan Gi en TMJ Massasje

Be klienten til å ligge utsatt (på magen) på massasje bordet. Plasser deg selv i spissen for massasje seng og plassere en rikelig mengde massasje olje på den øverste muskelen i øvre del av ryggen (øvre trapezius). Massere øvre trapezius ett minutt for å forbedre sirkulasjonen og fremme muskelavslapning av dette området opp til halsen og videre til musklene i kjeveleddet.

Bruk fingertuppene på hendene til å massere begge sider av halsen like under baksiden av ørene. Utfør en myk sirkulær massasje langs dette området i tre minutter.

Fortsett å gjøre de sirkulære bevegelser av fingertuppene når du flytter dem hele veien opp til den øvre delen av halsen like under bunnen av hodeskallen. Nå opphøre sirkelbevegelsen og plassere fingeren tips langs bunnen av nakkeknøl (nederst område som ligger på baksiden av hodet). Masser rundt dette området ved å flytte hver av fingertuppene, som om du trykker piano nøkler, ved hjelp av en gradvis økende press. Gjør denne bevegelsen i tre til fire minutter.

Si din klient å slappe kjevemusklene som du plasserer begge hendene ved siden av ørene. Nå plasserer fingertuppene litt foran området under øreflippene å massere musklene i tygging. Gjør jevne sirkulære bevegelser av fingertuppene langs dette området og fortsette å flytte oppover til sidene av ørene, opp til tinningbenet. Gjør denne bevegelsen i fem til syv minutter.

Be klienten å ligge liggende (på ryggen) på massasje bordet. Spør din klient til å åpne munnen bred og deretter plassere venstre tommel enn haken for å støtte og stabilisere henne underkjeven. Ved hjelp av fingertuppene på høyre hånd, gjør sirkulære massasje rundt musklene i tygging på høyre område av ansiktet langs sidene av haken, munn og kinn, flytte opp til høyre tinningbenet. Gjør denne bevegelsen i fem til syv minutter og deretter utføre samme prosedyre på venstre side. Redusere varigheten av massasje til fire minutter hvis du gjør det på den berørte side.

6. Påfør kompresjon langs triggerpunkter i musklene hvis kunden klager over smerter på et bestemt område. Triggerpunkter er selve stedet hvor skarp smerte er lokalisert. Som du massere langs musklene i tygging og kunden klager over smerte over et bestemt punkt, stoppe med det samme området og gjøre triggerpunkt iskemisk kompresjon. Plasser tuppen av fingrene eller langfingeren over triggerpunkt og påfør en jevn gradvis kompresjon på ca 10 sekunder eller opp til den maksimale smerteterskel av klienten, og deretter raskt release.Ischemic komprimering av triggerpunkter bidrar til å forbedre sirkulasjonen rundt som smertefullt sted. Som du gradvis komprimere, er du tillater blod å samle seg rundt den komprimerte området. Og med en rask frigjøring av komprimering, vil det være et rush av blod langs arteriene i dette området, noe som er gunstig i å lindre smerte og ubehag. Dersom kunden har høy toleranse for smerte, kan du øke komprimering for opp til 20 sekunder. Men vær forsiktig så du ikke gå utover kundenes terskel.

Be klienten til å åpne munnen normalt. Plasser begge tomlene løpet haken hennes og instruere klienten til å lukke munnen. Mens hun forsøker å lukke munnen, påfør en tilstrekkelig mengde motstand på haken for å hindre stenging av munnen. Hold motstand i ca 30 sekunder og slipp. Gjenta denne metoden to ganger.

Fortell din klient å lukke munnen og slappe av. Med tomlene fortsatt forgiftet løpet haken hennes, instruere henne til å ta et dypt åndedrag (inhalerer) gjennom nesen og puster. Under utpust, samtidig åpne munnen så bredt som mulig, bruker begge tomlene - for å utføre en passiv strekk av musklene i tygging. Gjenta denne metoden to ganger.

Hint

  • Som du legge press når du gjør iskemisk kompresjon av triggerpunkter, sørg for å hele tiden spørre klienten din hvis trykket du søker er utholdelig eller ikke. Husk at du gjør dette for å redusere smerten sin og ikke gjør det verre.
  • Når du slipper fingertuppene som du gjør iskemisk kompresjon, gjør det til en rask utgivelse for et mer effektivt resultat. Med raske utgivelsen av fingertuppene, vil arteriell blod raskt jag på det området av triggerpunkt, noe som vil bidra til å lindre smerte.
  • Råde klienten til å avstå fra å spise hard mat og tyggegummi; disse aktivitetene bør unngås for å slappe av kjeveleddet muskler og fremme en raskere prosess med healing.
  • Plasser en varm fuktig pakke for ca 25 minutter rundt kjeveleddet området - en annen måte å redusere smerte.