Digidexo.com

Hvordan forbedre helse gjennom ernæring

Hvordan forbedre helse gjennom ernæring


Spise en diett bestående av hovedsakelig bearbeidet mat kan la deg følelsen lei og kjøre mens et sunt, balansert kosthold kan hjelpe kroppen din fungerer optimalt. Dermed forbedre kostholdet ditt kan potensielt forbedre din helse og redusere risikoen for sykdom. Hvis du aldri har lest opp på emnet, kan du ikke vet hvordan du kan forbedre kostholdet ditt. Heldigvis, med noen undersøkelser og arbeid, kan du lære å forbedre din helse gjennom ernæring.

Hvordan forbedre helse gjennom ernæring

•  Snakk med legen din. Hvis du ikke spiser et balansert kosthold, har du en høyere risiko for fedme og kronisk sykdom. Høre dette fra en lege kan være en oppvekker hvis du er uvitende om effekten et dårlig kosthold har hatt på din helse.

Lær mer om dine individuelle helseproblemer. Riktig ernæring kan forsyne kroppen med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som er avgjørende for å bekjempe sykdom og holde seg frisk.

innlemme minst 6-8 porsjoner med frukt og grønnsaker i kostholdet ditt daglige. Andre gode matvarer til forbruker er magre proteiner som kylling eller fisk, komplekse karbohydrater som brun ris eller fullkornsbrød, og sunt fett som de som finnes i mandler eller avocado.

Unngå "dårlig" fett. Mettet fett og transfett finnes vanligvis i prosessert mat, fete kjøttstykker, og full fete meieriprodukter. Disse fettsyrene er kan tette blodårene dine og øke kolesterolnivået ditt, setter du på et høyere risiko for hjertesykdom og slag.

Spis naturlig mat og unngå bearbeidet seg. Hold deg på omkretsen av matbutikk i stedet for å gå i de midterste sideskip, siden omkretsen er hvor du kan finne ferske råvarer og kjøtt. Du bør også unngå å spise alt som har en ingrediens du ikke kan uttale.

Ta en multivitamin hver dag. Dette kan supplere en sunn og næringsrik livsstil i tilfelle du ikke får alt du trenger fra dine matvarer.

Hint

  • Starte en øvelse regime kan hjelpe deg med å forbedre helsen. Mens drivstoff kroppen din med riktig ernæring er nøkkelen, vil legge oppgaven hjelpe deg å fortsette å bekjempe kronisk sykdom og holde seg frisk.