Digidexo.com

Tegn og symptomer på lungebetennelse

Tegn og symptomer på lungebetennelse


Hvis du har lungebetennelse, da har du en potensielt alvorlig betennelsestilstand som påvirker lungene. Dette kan være forårsaket av en infeksjon som fører til lungeblærene blir fylt med puss og væske. Når dette skjer innenfor luftblærer, synker nivået av oksygen i blodet. Ettersom cellene i kroppen ikke får tilstrekkelig med oksygen fra blodet, kan de ikke lenger fungere normalt. Hvis lungebetennelse ikke behandles i tid, kan det være fatalt. Det er to former denne sykdommen kan ta: Lobar pneumoni, hvor bare en del av lungen er berørt, bronkier og lungebetennelse, noe som medfører mindre områder i begge lunger. Fordi behandling er avgjørende med en gang, se etter tegn og symptomer, slik at du kan lære å gjenkjenne denne sykdommen.

Tegn på lungebetennelse forårsaket av en bakteriell infeksjon

Hvis eksponering for bakterier er årsaken til lungebetennelse, kanskje du føler deg kald, opplever frysninger og risting, og tennene kan skravle. Noen pasienter har også sterke brystsmerter som kan være skarp og blir verre når jeg prøver å ta et dypt åndedrag. Det er ofte en kronisk hoste produsere slim som er rust eller grønn farge, og det kan inneholde blod. Du kan også ha en temperatur som kan klatre så høyt som 105 grader. Du kan svette, og har en rask puls og hastighet på pust. Du kan føle deg forvirret eller ikke er oppmerksom. Hvis du har en betydelig oksygenmangel, kan dine lepper og spiker senger utvikle en blålig farge.

Symptomer på viral lungebetennelse

I tilfeller der et virus var årsaken til lungebetennelse, kan du oppleve symptomer som feber, tørrhoste, og all-over muskelsmerter og svakhet. Du kan finne du får ut av pusten svært raskt og har hodepine. Hosten kan produsere en liten mengde slim. Du kan finne du fortsetter å føle deg trøtt og har mer problemer med å fange pusten. Noen ganger fargen på huden kan bli lilla på grunn av mangel på tilstrekkelig oksygen.

Mykoplasma lungebetennelse Signs

Denne type lungebetennelse er forårsaket av en utenlandsk agent som har bakterielle og virale egenskaper. Det fører til en mer mild form for denne sykdom, og er sjelden livstruende. Den mest vanlige tegn på mycoplasma pneumonia er tilstedeværelsen av en voldsom hoste som kun resulterer i en liten mengde hvitaktig-farget slim. Du kan føle deg kjølt og har en mild feber samt kvalme og oppkast. Hvis denne tilstanden er langvarig, kan du også finne du føler deg veldig svak og sliten.

Komplikasjoner

Lungebetennelse er vanskeligere å behandle hvis du lever med hjertesvikt eller har lungesykdom. I noen tilfeller kan bakterier inn i blodet og spre seg til andre organer. I sjeldne tilfeller kan en abscess dannes i lungene på grunn av for mye væske opphopning. Lungebetennelse kan utvikle seg til andre sykdommer som for eksempel Rocky Mountain flekket feber og tyfus. Det er også en form som kalles tuberkulose lungebetennelse, som er svært alvorlig og livstruende hvis den ikke behandles tidlig.

Forebygging / løsning

Det beste alternativet er å oppsøke lege ved første tegn til noen av de ovennevnte tegn eller symptomer. Jo tidligere denne sykdommen blir behandlet, jo bedre blir resultatet. Lungebetennelse kan ofte behandles med hell med antibiotika. Et sunt kosthold, oksygenbehandling og andre medisiner kan brukes til å hjelpe kroppen helbrede og kontrollere symptomene. Får tilstrekkelig hvile og å ta alle medisiner foreskrevet så lenge legen forskriver det vil hjelpe deg å administrere denne tilstanden og forhindre tilbakefall.