Digidexo.com

Hvordan hjelpe en alkoholiker som ikke over ønsker hjelp

Alkoholisme er en alvorlig og invalidiserende sykdom. Den naturlige reaksjon for alle nær et alkoholisk er å bidra til, men i mange tilfeller vil personen bli motstandsdyktig og tilbudet kan ofte gjøre situasjonen verre. Ved å fokusere mindre på å prøve å endre alkoholholdige og mer på din egen atferd og interaksjoner med denne personen, er du sannsynligvis til å gjøre mest godt.

Hvordan hjelpe en alkoholiker som ikke over ønsker hjelp

Hjelpe deg selv hjelper alkoholikeren

•  Unngå å manipulere eller truer alkoholiker, da dette bare vil føre ham til å trekke seg ytterligere fra kontakt. La ham vite at hjelp er tilgjengelig hvis og når han ønsker det. Forstå at en alkoholiker som ikke ønsker hjelp ikke kan bli tvunget, og vil trenge å overgi seg på sine egne premisser.

Kommunisere med alkoholholdige i en kjærlig og støttende måte, men motstå slik henne. Ikke lån eller gi henne penger; la henne ta konsekvensene av hennes drikking (dvs. fengsel tid); og reagerer ikke til hennes drikking episoder, som kan distrahere henne fra å måtte undersøke sin egen atferd.

Praksis avløsning ved ikke å ta en alkoholiker er opprørende oppførsel personlig. Forstå at atferden er et symptom på sykdommen hans. Bruk avløsning slik at du kan opprettholde et forhold med den alkoholiserte mens avstå fra slik at han. La ham vite at du er der selv om han nekter hjelp.

Delta Al-Anon møter slik at du kan møte mennesker i situasjoner som ligner på ditt og finne råd og trøst. Opprettholde selv slik at du kan være tålmodig og forståelse av alkoholholdige og oppførselen hennes mens hun nekter hjelpe.

Hjelpe Alkohol hjelpe seg selv

Stage en formell intervensjon for å anspore tanke og samtale som kan overbevise alkoholiker som ikke ønsker hjelp til å komme ut og få den hjelpen de trenger.

Samle nær familie og venner i en kjent og komfortabel setting, for å myke opp brunt av konfrontasjon.

Tydelig målet med intervensjonen for alle som er involvert. Planlegge det på et behandlingssenter hvis mulig, slik at den rusavhengige kan raskt bli tatt opp hvis han velger å overgi seg.

forutse alle av innvendingene alkoholikeren kan ha og øve måter å overvinne dem. Definere grensene for akseptabel oppførsel og bestemme konsekvensene hvis alkoholikeren nekter å etterkomme.

9. Vær konsekvent og fast, men la alkoholikeren overgivelse på hennes egne premisser.