Digidexo.com

Farene ved en Low Carb Diet

Lav-karbohydrat dietter er utformet for å hjelpe folk gå ned i vekt ved å begrense eller å begrense mengden av karbohydrater i kosten, og å øke mengden av fett og proteiner. Low-carb dietter ble popularisert på 1990-tallet, og har blitt en av de mest populære typer dietter rundt. Før du starter en diett, er det viktig å kjenne til mulige farer og bivirkninger at dietten tilbyr.

Kognitive vansker

Karbohydrater er den viktigste kilde til drivstoff for den menneskelige hjerne, og begrense karbohydrater fratar hjernen av energi. Når hjernen mangler energi, fører det til hukommelsesproblemer, reduserer intellektuelle prestasjoner og reduserer kognitiv behandling.

Temper

Massachusetts Institute of Technology utført en studie som viser at hjernen bare produserer serotonin etter en person forbruker karbohydrater. Serotonin kontroller og regulerer en persons følelser og stemninger. Når det er mangel på serotonin det kan føre til depresjon og humørsvingninger.

Fatigue

Ifølge Mayo Clinic, når karbohydrater er tatt ut av en diett, kroppen begynner å brenne glykogen, som inneholder en stor mengde vann. Når glykogen brenner, lages det vann og øker urinering, noe som fører til vekttap. Når glykogen begynner å utarme, skaper det tretthet i kroppen.

Ubalansert kosthold

Når du begrenser din diett av karbohydrater, som frukt og grønnsaker, kan det føre til en fibermangel i kroppen. Når en diett mangler fiber og viktige næringsstoffer, kan det øke sjansene for kreft i tarmsystem.

Fett

Low-carb dietter er høy i protein og som et resultat har en usunn mengde mettet fett i dem. Et høyt nivå av mettet fettforbruket over en lang tidsperiode vil føre til slag, hjertesykdom, kreft, artritt og nyrestein.