Digidexo.com

Fiskeolje Pill Farene

Fiskeolje Pill Farene


Fiskeolje kosttilskudd inneholder omega-3 fettsyrer som reduserer risikoen for død, hjerteinfarkt, unormal hjerterytme og slag hos pasienter som har blitt diagnostisert med hjerte-og karsykdommer, ifølge Mayo Clinic. Mens fiskeolje piller kan nytte for din helse, de også kan føre til potensielt farlige bivirkninger.

Legemiddelinteraksjoner

Kanskje den farligste bivirkning av å ta fiskeolje piller er et medikament interaksjon. Fordi fiskeolje tynner blodet, kan det potensielt føre til overdreven blødning eller en usikker fall i blodtrykket når det tas i kombinasjon med visse medisiner. Hvis du tar aspirin, blodtrykk medisiner eller noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs, som aspirin, ibuprofen og naproxen), kontakt med helsepersonell før du tar fiskeolje piller.

Toksiner

Fordi høye nivåer kvikksølv og andre toksiner har blitt rapportert i fersk fisk, er det en svært liten sjanse for at fiskeolje piller kan inneholder noen av disse giftstoffer. Symptomene på kvikksølvforgiftning omfatter nummenhet i hender, føtter eller rundt munnen; nedsatt koordinasjon; problemer med å snakke, høre og ved hjelp av sidesynet; svake muskler; utslett; plutselige endringer i humøret; og hukommelsesproblemer. Alvorlighetsgraden av symptomene avhenger av mengden av kvikksølv du har inntatt, og hvordan kroppen din reagerer på kvikksølv.

Andre bivirkninger

Av og til, kan fiskeolje kosttilskudd forårsake diaré, halsbrann, kvalme og ubehag i magen. Du kan også oppleve neseblod og være utsatt for blåmerker. Vanligvis folk bare lider av disse bivirkninger når de tar store mengder av fiskeolje på en daglig basis. Hvis noen av disse bivirkningene siste i en lengre periode, ta kontakt med helsepersonell.

Den vanligste bivirkningen av fiskeolje piller er den fishy burp, en dvelende fishy smak i munnen etter å svelge en fisk olje pille. Harsk olje i kapslene forårsaker disse fishy burps. Mens ubehagelig, de er ikke skadelig.