Digidexo.com

Effekter av Clomiphene

Effekter av Clomiphene


Clomiphene er en fruktbarhet medisiner foreskrevet for å indusere eggløsning hos infertile kvinner. Denne medisinen er tatt for fem dager begynner på en bestemt dag i menstruasjonssyklusen bestemt av din lege. Merkenavn av clomiphene er Clomid og Serophene. Clomiphene er også foreskrevet for menn som har lav sperm produksjon og visse problemer med mannlige kjønnsorganer forårsaket av kjertel lidelser.

Positive effekter

Hos kvinner, endrer clomiphene hormonnivået for å stimulere eggløsning og forberede livmoren for svangerskap. Denne medisinen fungerer i hypofysen i hjernen til å skille ut en økt mengde av follikkelstimulerende hormon (FSH). Denne økningen av hormon, hos menn, stimulerer sædproduksjonen, og hos kvinner, stimulerer eggproduksjon. Som svar på effektene av FSH, er luteiniserende hormon (LH) frigjøres fra hypofysen som hos menn, stimulerer testosteron produksjonen, og hos kvinner, forårsaker et egg til å bli utgitt.

Side Effects

Bivirkninger av clomiphene inkluderer oppblåsthet, hetetokter, bryst ubehag eller utvidelse, hodepine, svimmelhet, unormal menstruasjon, depresjon, kvalme, oppkast, rastløshet, nervøsitet, tretthet og søvnløshet. Ta kontakt med din lege hvis bivirkninger av clomiphene ikke gå bort eller bli belastende.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger av clomiphene må meldes til lege umiddelbart, fordi de kan være symptomer på en mer alvorlig tilstand. Alvorlige bivirkninger av clomiphene behandling inkluderer tåkesyn, dobbeltsyn, nedsatt syn, følsomheten av øynene for lys, ser lysglimt i synsfeltet og gulfarging av hud eller øyne. Mage eller bekkensmerter kan indikere ovarieforstørrelse eller tilstedeværelse av cyster.

Andre medisinske tilstander

Tar clomiphene kan forverre enkelte medisinske tilstander som uvanlig store eggstokker eller cyster på eggstokkene, endometriose, fibroid svulster i livmoren, betente vener på grunn av blodpropp, nåværende eller tidligere leversykdom, depresjon og udiagnostisert uregelmessig vaginal blødning. Fortell din lege hvis du har tilstedeværelsen av eller en historie med disse forholdene.

Betraktninger

Ifølge American Society for Reproductive Medicine, vil clomiphene indusere eggløsning i ca 80 prosent av kvinnene, men opptil fire behandlingssykluser, kan være nødvendig for å oppnå befruktning. Selv clomiphene er foreskrevet til aide fruktbarhet, kan denne medisinen endre slimet i livmorhalsen som gjør det vanskelig for sædcellene å nå egget for befruktning og skiftende endometrietykkelse, noe som gjør livmoren uimottagelig for implantasjon.

Fare for flere fødsler

Flere fødsler kan forekomme med clomiphene behandling, spesielt med høyere doser av denne medisinen. Graviditet med tvillinger forekommer i om lag 10 prosent av kvinner som gravid med clomiphene behandling. Risikoen for triplet, og høyere ordens svangerskap som et resultat av dette medikament er mindre enn en prosent, men kan forekomme.

Forholdsregler

På grunn av muligheten for fødselsskader, bør clomiphene ikke tas hvis du er gravid. Din lege vil bestille tester for å overvåke helsen din mens du tar denne medisinen, og det er viktig at du følger din lege ordre.

Ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS) kan oppstå ved bruk av fruktbarhet medisiner, men er sjelden med orale fruktbarhet medisiner. Folk mer i faresonen for dette syndromet er kvinner yngre enn 35 år, de som har høye østrogennivået og de som har polycystisk ovariesyndrom. Symptomer på OHSS kan inkludere abdominal oppblåsthet, mild magesmerter og vektøkning. Alvorlige symptomer på OHSS kan omfatte gevinst på mer enn 10 pounds i tre til fem dager, sterke smerter eller hevelse i magen, redusert vannlating og kortpustethet.