Digidexo.com

Fysiologiske effekter av alkoholisme

Fysiologiske effekter av alkoholisme


Ifølge Alkohol Helse og Forskning World, 14 millioner amerikanere i dag oppfyller kriteriene for å bli diagnostisert med en alkohol avhengighet. Denne avhengigheten kan fort bli alkoholisme. Alkoholisme er en progressiv og kronisk sykdom, som hvis venstre ubehandlet kan føre til døden. Virkningene av alkohol kan være både kortsiktig og langsiktig. I begge disse tilfeller kan de fysiologiske effektene være ødeleggende både for den person som er involvert, så vel som de rundt dem.

Koordinering

En av de viktigste kortsiktige fysiologiske virkningene av alkohol er et tap av koordinasjon. Alkohol er klassifisert som et dempende stoff. Dette betyr at når det svelges, kjemikalier i alkohol undertrykke de funksjoner i kroppen, eller forsinker dem. De første par drinker vil umiddelbart føre til at musklene til å slappe av. Men når alkoholnivået i blodet har nådd sine grenser, resten av kroppen vil også begynne å være så avslappet at du ikke lenger har full kontroll over musklene selv. Uten muskelkontroll koordinering din blir hardt rammet som gjør det vanskelig å gå, snakke, eller selv gjøre noen andre funksjoner som krever motoriske ferdigheter.

Judgement

Annen kortsiktig fysiologisk effekt av alkoholisme er hjernen problemer, spesielt med den delen av hjernen som har å gjøre med din evne til å gjøre det klart dommer. Når alkoholen når hjernen din, kan det føre til at nervesignaler til å bli mistet eller forvirret. Det også dramatisk bremser ned muligheten for hjernen din til å behandle signaler. Når hjernen din mister sin evne til å tenke og resonnere, trenger du ikke lenger tenke på dine handlinger før du utfører dem. Alkohol kan også påvirke hukommelsen slik at du ikke bare til ingen foreta en riktig beslutning, men også få deg til å glemme den avgjørelse som du har gjort. Dette kan være farlig som det ikke bare setter den som drikker i fare, men det også setter de rundt dem i fare. Dette fysiologisk effekt er den viktigste årsaken til de fleste fyllekjøring ulykker og dødsfall.

Skrumplever

En av de mest skadelige langtids fysiologiske virkningene av alkohol er levercirrhose. Faktisk, ifølge Center for Disease Control, er levercirrhose den niende største dødsårsaken for voksne i Amerika. Når du drikker kroppen din ser alkohol som en gift. Slik det fungerer dobbelt så hardt for å sørge for at alkohol er filtrert ut av kroppen din så raskt som mulig. Orgelet ansvarlig for avgifte alkohol fra systemet er leveren. Leveren kan normalt håndtere små mengder alkohol. Imidlertid, jo større mengde alkohol leveren trenger å filtrere, jo mindre det kan fungere på sin normale prosesser med fett, proteiner og karbohydrater. Den resulterende problemet er enten en skadet leveren, fettlever, eller arr vev som er kjent som cirrhose.

Blood Pressure

En annen langtids fysiologiske effekt av alkoholisme er en usunn forandring i blodtrykket. Små mengder alkohol har vist seg å hjelpe blodtrykket ved å redusere dårlige kolesterolet og øke gode kolesterolet. Men utover de to glass grensen, kan alkohol ha usunne effekt på blodtrykket. Ifølge Mayo Clinic, kan de som lider av alkoholisme redusere sine systolisk blodtrykk etter 2 til 4 millimeter kvikksølv, og deres diastolisk blodtrykk med 1 til 2 millimeter. Alt fra bare å redusere sitt daglige alkoholinntak.

Seksuell funksjon

I en 1987 studie av medisinske forskere Gavaler og Van Thiel, ble det oppdaget at misbruk av alkohol kan ha ødeleggende effekt på den mannlige testiklene. De mannlige testiklene er i stor grad ansvarlig for begge nivåer av testosteron og sperm produksjon. I denne studien ble det funnet at når en manns blod alkohol nivå når over 0,25 prosent (eller omtrent fem drinker) muligheten for testiklene til å produsere sperm samt testosteron er dramatisk redusert. Uten tilstrekkelige mengder testosteron mannen kan også oppleve andre seksuelle dysfunksjoner, slik som mangel på seksuell lyst eller erektil dysfunksjon.