Digidexo.com

Farget Kontakter og øye problemer

Farget Kontakter og øye problemer


Farget og tonede kontaktlinser er tilgjengelig for folk som trenger kontaktlinser og for de med 20/20 visjon. De endrer fargen på hornhinnen og har blitt populære motetilbehør. Men fargede kontaktlinser, uansett om de er resept, kan føre til de samme øyeproblemer som vanlige kontaktlinser.

Overfølsomhet

Noen mennesker er ikke i stand til å bære kontakter i det hele tatt på grunn av overfølsomhet i øynene, noe som fører til rødhet i øyet. Rødhet i øyet skjer når blodårene i øyet utvider seg, noe som gjør dem vises rødt. Hypersensitive øyne kan bli irritert av å ha noe som en kontaktlinse i konstant kontakt med dem.

Følsomhet

Iført fargede kontaktlinser kan føre til øyet for å utvikle en følsomhet enten til den løsning som du holde linsene i, eller til laget av slim som dannes på overflaten av linsen. Dette vil ofte føre til redusert linsebevegelsen, og et øket nivå av slim på selve øyet. Følsomheten kan bekjempes ved ikke bruk linsene i en tidsperiode.

Hornhinnen slitasje

Hornhinnen slitasje oppstår når hornhinnen er slitt ned i den perioden øyet tilpasser seg iført fargede kontaktlinser, spesielt hvis objektivet ikke er riktig montert. Cornea slitasje fører til en stor mengde av smerte, så vel som å rive på overflaten av øyet. Øyet kan ha behov for en Øyelapp, samt anvendelsen av antibiotika. Leaving kontaktlinser i for mange timer om dagen kan være en årsak til hornhinnen slitasje. Den maksimale lengden av tid til en kontakt kan bæres kommer helt an på hvilken type linse.

Hornhinnesår

Iført fargede kontaktlinser siste anbefalt maksimal tid kan også føre til sårdannelse på hornhinnen, spesielt når igjen i over natten. Feilaktig lagring og rengjøring av linser kan også være en årsak. Objektiver kan enkelt rengjøres ved å bli lagret i renhold løsning når de ikke blir slitt. Hornhinnesår oppstår når et åpent sår dannes på overflaten av hornhinnen. Dette kan være svært smertefullt. Ubehandlet et sår på hornhinnen kan føre til tap av øyet. Sår, som skrubbsår, kan behandles med Eyepatches og antibiotika behandlinger.

Betraktninger

I alle tilfeller, er første skritt i behandling av problemer knyttet til seg fargede kontaktlinser er å fjerne linsen og slutte å bruke den. Fargede linser slitt som motetilbehør kanskje ikke har vært riktig montert. Alltid har en optometrist passe deg med kontaktlinser, uansett om de er reseptbelagte. Reseptfrie fargede kontaktlinser som ikke er utstyrt med en øyelege er mer sannsynlig å forårsake problemer, og bør ikke være klarert.