Digidexo.com

Hvordan virker Røyking Årsak magekreft?

Hvordan virker Røyking Årsak magekreft?

Fakta

Et rapportert 22.400 tilfeller av magekreft skjedde i USA i 2003. Av disse var 12 100 resulterte i døden. Røykerelaterte magekrefttilfeller skjedde i 28 prosent av mennene og 14 prosent av kvinnene.

Magekreft er oftest assosiert med veksten av en bakterie som kalles Helicobacter pylori. Helicobacter pylori er en korketrekker-formet organisme som blir innebygd i den beskyttende slimlag belegg som linjer i magen. Denne bakterien, når modnet, utvikler seg til en kronisk infeksjon som i mange tilfeller gir opphav til magesår.

Identifikasjon

Ofte ganger, den første indikasjonen på magekreft kan være halsbrann symptomer som blir gradvis verre over tid. Hos røykere, er nikotin kjent for å svekke esophageal ventil som er ansvarlig for å holde syrer produsert i magen strømmer tilbake til spiserøret. Acid reflux syndrom er et resultat av denne ventilen ikke fungerer som den skal.

Nikotin er også kjent å fortrenge gallesalter fra tynntarmen inn i magen. Denne forekomsten forårsaker skade på mageslimhinnen, og ytterligere svekker orgelet evne til å trekke ut kreftfremkallende giftstoffer fra magen området.

Effekter

Røykere som opplever sår-type symptomer kjøre en høy risiko for å utvikle åpne sår i mageslimhinnen. Dette kalles et magesår. Den pågående tilstedeværelsen av nikotin i systemet øker sannsynligheten for død i tilfeller der magesår er til stede (Surgeon General rapport, 1989).

Vedvarende følelser av ubehag i øvre middelklasse mageområdet kan berettige en lege besøk, og spesielt hvis vekttap og følelse av utmattelse er tilstede. Andre symptomer å ta hensyn til er oppkast etter måltider, og uvanlig mørk avføring. Tilstedeværelse av blod i oppkast eller avføring er en annen indikator.

Time Frame

Som halsbrann, og varierte fordøyelsessymptomer blir sjelden sett på som dødelig, er tidlig påvisning av magekreft en sjeldenhet. Rapporter viser at i gjennomsnitt kun 18 prosent av personer diagnostisert med magekreft overlever siste 5 år fra diagnosedato.

Det er alltid best å oppsøke lege dersom symptomene vedvarer eller blir mer intens.