Digidexo.com

Hva er pinolenic Acid?

Pinolenic er en type fettsyre avledet fra furunøttolje. Bruker og studier av denne type fettsyre er økende, og pinolenic syre er nå solgt i supplement form.

Nylige Betydning

The National Center for Bioteknologi Information (NCBI) publisert resultatene av en 2008 studie av pinolenic syre effekt på vekttap. Forskere sitert at dens betydning er grunn til verdens voksende fedmeepidemien, og et behov for effektive vekttap kosttilskudd.

Kilder

Pinolenic syre er inneholdt i den koreanske Pine mutter, så vel som andre bartrær frø. Furu nøtteolje, spesielt sibirsk furu nøtteolje, inneholder en høy andel av pinolenic syre.

Fatty Acid Klassifisering

Polenic syre er en flerumettet fettsyre, og som nærmere bestemt er klassifisert i den lille gruppen av umettede polymetylenisocyanater-avbrutt fettsyrer. Den blir ofte referert til som en "fri fettsyre", som betyr at denne type av syre ikke er festet til andre molekyler.

Vekttap

Den nevnte 2008 studie konkluderte med at furu mutter frie fettsyrer kan opptre som appetittdempende ved å øke metthetsfølelse-induserende hormoner, og derfor fører til mindre mat forbruk. NCBI rapporterer at videre studier er nødvendig for å bekrefte disse effektene og vurdere faktiske matinntak og kroppsvekt.

Sammenligning

Studien publisert av NCBI bekreftet at fettsyrer fra pinolenic syre hadde størst evne til å frigjøre satient-induserende hormon å undertrykke appetitt. Studien rapporterte også at koreanske pinjekjerner var betydelig mer potent enn andre pinjekjerner om stoffet ansvarlig for å slippe dette hormonet.

Andre bruksområder

Pinolenic syre er blitt brukt i sprøytemidler ifølge Pesticide Action Network, som også rapporterer ingen toksisitet eller skadelige risiko for denne type fettsyre.