Digidexo.com

blodpropp i lysken symptomer

Symptomer på en blodpropp i lysken

En blodpropp kan være en svært alvorlig tilstand, spesielt hvis en blodpropp løsner eller reiser gjennom en blodåre eller arterien til lungene, hjernen eller hjertet. Blodpropp kan danne alt fra klynger av blodceller som pinne og klumper seg sammen, og er oftest funnet i nedre ekstremiteter, lysken og halsen. Lære å gjenkjenne symptomer på en blodpropp i lysken kan hjelpe enkeltpersoner søke øyeblikkelig behandling og hindre komplikasjoner. Blodpropp er mest vanlig hos eldre individer, og de som nylig har gjennomgått kirurgi.

Hevelse

Blodpropp ofte føre til hevelse i ekstremiteten nærmest blodpropp plassering. I tilfelle av en blodpropp i lysken, og enkelte vil kanskje merke hevelse i låret eller leggen. I mange tilfeller kan dette svelling ikke være svært merkbar, tatt i betraktning plasseringen av koagel, men for andre svellingen kan være ekstreme som avbrudd av blodstrømmen gjennom den ytterste ende er kompromittert, som fører til en akkumulering av fluider som kalles ødem.

Rødlig hud

Et område på rødlig hud kan bli lagt merke til i lysken, forårsaket av perfusjon av blodet som kan samle seg i nærliggende vev som blodpropp forstyrrer normal blodstrøm samt vekst og utvikling av cellestrukturer i og rundt lysken.

Smerte

Mange mennesker som lider av en blodpropp i lysken kan føle ømhet i lokalisert område, eller i andre deler av beinet. Blåmerker er vanligvis ikke synlig. Sårhet kan være mild eller moderat, som et resultat av lett trykk på innsiden av låret området eller andre deler av benet hvor huden er mer følsomme og følsom for trykk. Mange mennesker opplever smerter i leggen og foten av det berørte beinet.

Warmth

Den ansamling av blod i en hvilken som helst enkelt område kan føre til omgivende vev kan vokse varm. Noen ganger, hevelse er også til stede. Personer med lysken blodpropp kan ofte føle et isolert varmt sted et sted på benet.

Andre symptomer

Andre symptomer på blodpropp i lysken kan omfatte (hvis blodpropp eller et stykke av blodpropp har brukket av) en følelse av svimmelhet og angst. Smerte kan være mer merkbar eller forsvinne helt som blodpropp reiser gjennom vene eller arterie. Dyp venetrombose er den mest erfarne type blodpropp blant dem som sitter eller står i lange perioder av gangen, med nummenhet eller prikking ofte følt i benet eller begge ben.

Symptomer på Hauger

Hauger, også kjent som hemorroider, er en ubehagelig gastrointestinal tilstand, ligner på åreknuter endetarms og anal områder. De er ofte forårsaket av kronisk forstoppelse, anstreng med avføring og overdreven sitter på toalettet.

Symptomer: Interne Hauger

Symptomer på hauger, spesielt interne hauger, kan omfatte lyse rødt rektal blødning, prolaps og rektal kløe. Vanligvis interne hauger er smertefri, men uopphørlig kløe kan føre til irritasjon.

Symptomer: Eksterne Hauger

Symptomer på eksterne hauger inkluderer rektal smerte, hudirritasjon, brenning, rektal kløe og blødning. Eksterne hauger også manifestere seg som en ekstern klump utenfor endetarmsområdet; de kan bli thrombosed og danne en blodpropp.

Symptomer: Kløe i endetarms

Interne og eksterne hauger kan forårsake kløe ani, en ubehagelig tilstand forårsaket av samling av små partikler av avføring og slim i endetarms området. Tørke ofte for å lindre kløe kan forverre tilstanden. Symptomer fra hauger som inkluderer kløe ani kan behandles med aktuell eller rektalt administrert salver.

Symptomer: vanskeligheter med å sitte

Symptomer på hauger omfatter vanligvis vanskeligheter med å sitte. Personer som sitter i lengre perioder på jobben finner dette utfordrende. Ved å bruke en smultring pute, kan hemorrhoidal trykket lettet.

Betraktninger

Symptomer på hauger kan bryte inn i daglige aktiviteter. Mange behandlinger er tilgjengelig, alt fra over-the-counter aktuelle preparater til kirurgi. Hauger kan bli en kronisk tilstand, og bør vurderes av lege for å fastsette egnede behandlingstilbud.

Blodpropp i Children

Blodpropp er alvorlig i en person i alle aldre, men de er spesielt alarmerende hos barn. De fleste barn er ikke i fare for å oppleve en blodpropp, men barn som har blod-clotting forhold trenger en riktig diagnose og behandling for å unngå klumper som kan resultere i enda mer alvorlige eller livstruende problemer.

Betydning

Blodpropp hos barn oppstår mesteparten av tiden fra utilstrekkelig sirkulasjon i blodet. De kan være alvorlig hvis den ikke behandles riktig og raskt.

Fakta

Mens sjeldne, vil om lag én av 10.000 barn utvikle en blodpropp. Blodpropp hos barn er oftest funnet hos spedbarn eller tenåringer.

Årsaker

Blodpropper kan oppstå på grunn av en genetisk predisposisjon for en lidelse hvor blodpropper lett. I andre tilfeller dårlig sirkulasjon er årsaken til blodpropp.

Tegn / symptomer

Hevelse og smerter i området av blodpropp er et symptom etter at koagulere har vært tilstede i en betydelig tidsperiode. Under de tidlige stadier av en blodpropp, er det ingen ytre tegn eller symptomer.

Behandling

For barn som er diagnostisert med blodpropp abnormiteter, vil en lege foreskrive en blod tynnere. Noen barn krever et kirurgisk inngrep for å fjerne blodpropp.

Er en hodepine et symptom på høyt blodtrykk?

Er en hodepine et symptom på høyt blodtrykk?


Mens hodepine er en mulig symptom for høyt blodtrykk, er tilstanden ofte ingen symptomer, selv når den når farlig høye nivåer. Så det er lurt å bli informert om risikoen, har blodtrykket kontrolleres regelmessig og øve et hjerte-sunn livsstil.

Identifikasjon

Hypertensjon, ofte kalt høyt blodtrykk, er når blodet pumpes altfor hardt gjennom arterier og vener. Hvis venstre ubehandlet, kan høyt blodtrykk føre til hjerte-og karproblemer som vaskulære svakheter / arrdannelse og økt risiko for blodpropp.

Symptomer

Høyt blodtrykk kalles "the silent killer" fordi det kan ha noen merkbare symptomer, men noen mennesker opplever subtile tegn som hodepine eller svimmelhet.

Misforståelse

I år tidligere, ble det antatt at hodepinen var vanlig for folk med høyt blodtrykk, men nyere medisin erkjenner at hodepine og blodtrykk er ikke nødvendigvis knyttet. Hodepine er ikke en nøyaktig vurdering av blodtrykk helse.

Diagnose

Alle bør ha sin blodtrykket kontrolleres regelmessig under lege eksamener. Hvis du har høyt blodtrykk risikofaktorer som familiehistorie eller fedme, bør du ha blodtrykket kontrolleres oftere. Hvis du opplever vanlig hodepine, er blodtrykket bare én mulig årsak.

Forebygging / løsning

Tren regelmessig og spise sunt, inkludert lav-fett protein, rikelig med frukt og grønnsaker, hele korn og matvarer rike på omega-3 fettsyrer og samtidig begrense natrium inntaket. Det er også viktig å slutte å røyke, begrense alkoholforbruket og redusere stress.

Diabetiker Hodepine Symptomer

Diabetiker Hodepine Symptomer


Smerte på den ene siden av hodet er en migrene. Smerte på begge sider av hodet er en hodepine. Personer med type 2 diabetes er utsatt for å få både migrene og hodepine. Mild hodepine er vanlig. Plutselig intens hodepine eller migrene når du er diabetiker betyr at du trenger å kontakte lege umiddelbart.

Glaukom

Personer med type 2 diabetes er mer utsatt for å få glaukom enn ikke-diabetikere eller type 1-diabetikere. Symptomer er en piercing hodepine sentrert i øyet, tåkesyn og se merkelige blinker eller flekker av lys.

Stroke

Diabetikere er utsatt for blodpropp. Hjerneslag symptomer inkluderer en forferdelig hodepine eller migrene, svimmelhet, nummenhet i beina, sløret tale og den ene siden av ansiktet hengende.

Diabetisk koma

Dette er potensielt dødelig. Det begynner som en forferdelig hodepine med forvirring, økt tørste, økt vannlating og svimmelhet.

Bivirkninger

En diabetiker kan ikke være i stand til å håndtere visse medisiner som steroider, Avandia eller antidepressiva er kjent for å ha folk opp i vekt. Dette ville føre til diabetisk koma symptomer.

Infeksjoner

Enhver form for infeksjon kan være årsaken til migrene eller dårlig hodepine. Infeksjonen må behandles med en gang.

Hvordan er Blodpropper diagnostisert?

Når du mottar en skade eller gjennomgå en operasjon, blodplater og kjemikalier kjent som koagulasjonsfaktorer i blodet bidra til å gjøre din blodpropp eller klebes sammen for å stoppe blødningen din. I noen tilfeller går denne mekanismen forkjært, noe som resulterer i blodpropper danner innenfor blodkar, posing alvorlig risiko hvis blodpropp reiser til ditt hjerte, lungene eller hjernen. Heldigvis kan en rask diagnostisering sterkt redusere disse risikoene.

Funksjoner

Det første trinnet i å diagnostisere en blodpropp er erkjenner de tegn og symptomer på tilstanden. Etter symptomene er anerkjent, leger utføre ulike diagnostiske tester for å finne blodpropp.

Symptomer

Blodpropp i lungene eller hjertet vanligvis forårsake brystsmerter og kortpustethet, mens en blodpropp som har reist til hjernen din er sannsynligvis vil føre til nummenhet på den ene siden av kroppen din. I bena, symptomer på blodpropp omfatter hevelse, ømhet rundt en av venene, skarp smerte når du bøye foten oppover, rødhet, varme, verkende eller tetthet i leggen din når du går og utvidelse av venene.

Typer av diagnostiske tester

Testene som brukes for å påvise blodpropp omfatter røntgen, MRI eller MR, datastyrt tomograpy (CT) skanner og ultralydundersøkelser. Dersom blodproppen er sannsynlig i ditt hjerte, kan legen din også bestille et elektrokardiogram, ifølge MediResource.

Time Frame

De diagnostiske tester som brukes for å diagnostisere blodpropp vanligvis ta mellom 30 og 60 minutter å fullføre, i henhold til St. Lukes Hospital. Normalt trenger du ikke mottar resultatene av diagnostiske hvile umiddelbart.

Tolkning

Testene som brukes til å diagnostisere blodpropp produsere bilder av strukturer i kroppen din, som en radiolog studier for tilstedeværelsen av blodpropp. Hvis en blodpropp ligger, melder radiologen blodpropp med legen din, slik at en behandlingsplan kan være utformet for å bryte opp blodpropp.

Informasjon om Blodpropper

Den medisinske termen for en blodpropp er trombe. Blodpropp dannes når det er skade på slimhinnen i en blodåre.

Venøs trombose

En blodpropp som dannes i en vene kalles venøs trombose. Denne type av koagel, forårsaket av immobilisering, slik som den som ofte resulterer fra kirurgi og graviditet, forhindrer musklene fra kontrahering og presser blod gjennom venene tilbake til hjertet.

Arterielle tromber

Arterielle tromber er forårsaket ved dannelse av blodpropper i arteries.They skyldes oppbygging av plakk. Risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og perifer karsykdom er assosiert med arteriell tromber.

Blodpropp i hjertet

Blodpropp kan også dannes i hjertet når det slår ikke riktig. Blod kan bli stillestående langs hjertets vegg og danne blodpropper. Denne tilstanden er ofte sett etter et hjerteinfarkt.

Risiko

Det er flere risikofaktorer som kan øke sannsynligheten for blodpropp. Disse inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, røyking og en familiehistorie med blodpropp.

Symptomer

Symptomer å se etter, særlig i armer, ben eller føtter, inkluderer hevelse, rødhet, ømhet eller smerte over en blodåre, en skarp smerte i området, utvidelse av en blodåre og en kjedelig verkende smerter.

Danger

Når blodpropp bryte ut eller blokkere blodstrømmen, kan de utgjør umiddelbar fare og kan bli fatal. Hvis brystsmerter, blodig spytt eller åndenød Tilkall straks hjelp.

C4 og C5 nerveskader Symptomer

Den C4 og C5 er nervegrupper som ligger i den menneskelige kroppen langs baksiden av halsen. Det er lett å skade disse områdene gjennom stress, fysisk aktivitet og daglige aktiviteter som å vri på feil måte. De med en skade i dette området oppviser en rekke symptomer.

Pustevansker

De med skader på C4 og C5 har ofte vanskeligheter med å puste og å ta i et dypt åndedrag. I noen tilfeller, personen faktisk ikke kan puste uten hjelp av en respirator.

Lung Problemer

Symptomer på C4 og C5 nerveskader omfatter lungeproblemer, som lungene fylles med galle og sekreter. Personen kan hoste hardt og ofte mens du fremdeles følelsen som om lungene var fulle.

Blodpropper

Blodpropp er et symptom på nerveskader. Dette manifesterer vanligvis i de første dagene etter skaden og er behandlet med spesielle antikoagulerende medisiner.

Muskelkramper

De med C4 eller C5 nerveskade viser ofte symptomer assosiert med muskelkramper. De mister evnen til å kontrollere sine muskler og reflekser.

Smerte

Disse personene har symptomer assosiert med smerter, spesielt i sine muskelgrupper. Smerten er ganske intenst og noen ganger føles som muskelen er varmere enn resten av legemet.

Nummenhet

Nummenhet i de deler av kroppen, særlig skulderen, er vanlig med C5 nerveskader. Det er ikke alltid vanlig i C4 skade, men likevel sannsynlig.

Medisinsk behandling for dårlig sirkulasjon

Dårlig sirkulasjon kan føre til mange komplikasjoner, inkludert smerte i ekstremiteter, hjerteinfarkt og hjerneslag. Den vanligste årsaken er plakk. Dette problemet markerer perifer karsykdom eller perifer vaskulær sykdom. Du kan behandle dette problemet medisinsk men visse livsstilsvalg faktor i tillegg.

Bestemme Behandling

Ifølge eMedicine Helse, forbruker helseinformasjon nettstedet, avhenger behandling av den underliggende årsaken til tilstanden din, så vel som andre individuelle faktorer.

Målet med behandlingen

Behandlingen virker å ta symptomer på tilstanden --- oftest smerter kalles intermitterende claudicatio, og for å redusere buildup på blodårene som forstyrrer normal sirkulasjon, ifølge Mayo Clinic.

Medisinering

Medisiner for å løse perifer karsykdom inkluderer de som er rettet mot høyt kolesterol, lavere blodtrykk, administrere blodsukkeret, forebygge blodpropp og lindre symptomer på claudicatio intermittens.

Prosedyrer

Prosedyrer for å løse perifer karsykdom inkluderer angioplastikk (blåse en ballong i arterien for å utvide den), setter inn en stent for å holde en arterie åpen, atherektomi (fjerne plakk fra blodåreveggen), og kirurgi for å omdirigere blodstrømmen fra ødelagte årer til sunnere seg. Ifølge eMedicine Health, er kirurgi sjelden og reservert for alvorlig sak som ikke svarer til andre behandlinger.

Egenomsorg

Egenomsorg spiller en svært viktig rolle i å håndtere denne tilstanden. Du kan oppnå optimal arterie helse ved å slutte å røyke, overvåking av kolesterol og trene regelmessig, ifølge Mayo Clinic.

Post galleblæreoperasjon Problemer

Post galleblæreoperasjon Problemer


Fjerning av galleblæren kalles kolecystektomi. Det kan utføres tradisjonelt, med en fem på åtte tommer innsnitt eller laparoskopisk. Laparoskopisk kirurgi innebærer flere svært små snitt. En laparoskop (et lite, tynt omfang) settes inn gjennom en av snittene for å tillate kirurgen å se, og andre kirurgiske verktøy er satt inn gjennom de andre åpninger. Uansett type kirurgi kan føre til problemer etter operasjonen.

Kvalme / oppkast

Kvalme og / eller oppkast kan forekomme som følge av smertestillende medikamenter du tar. Noen mennesker er følsomme for visse stoffer og er ikke i stand til å tolerere dem. I noen tilfeller kan ta dem med mat lindre disse symptomer. Kvalme og oppkast kan også være forårsaket av endringer i maten du spiser. Umiddelbart etter operasjonen vil du mest sannsynlig være på en flytende diett, og dette kan noen ganger føre til magesyke.

Blodpropp

Blodpropp kan uventet resultere etter enhver operasjon. Blodpropper er forårsaket når blodet ikke klarer å sirkulere riktig som et resultat av å være begrenset til seng for lange perioder. Hvis du har tradisjonell kirurgi, vil du sannsynligvis bli pålagt å bo minst én natt på sykehuset. I dette tilfellet, bør du være utstyrt med trykkstrømper for å hindre blod fra pooling i bena som reduserer risikoen for blodpropp.

Symptomer på et ben clot omfatter hevelse, rødhet, smerte og varme i området av blodpropp. De kan vanligvis behandles med smertestillende medikamenter som paracetamol eller ibuprofen og varm komprimerer.

Pain

Du kan ha smerter på stedet av såret ditt (r) med hevelse og rødhet. Dette kan behandles med smertestillende medikamenter og aktuelle salver for å lindre smerten. Du kan oppleve magesmerter på grunn av gass, halsbrann og oppblåsthet. Galleblæren lagrer overflødig galle som produseres av leveren og regulerer sin utgivelse. Når galleblæren er fjernet, kan gallen ikke slippes riktig mens noen matvarer vanskelige å fordøye og som resulterer i disse problemene.

Forstoppelse / Diaré

Forstoppelse og diaré er noen ganger problemer etter fjerning av galleblæren på grunn av den uregulerte utgivelsen av galle. Det mest vanlige problemet er forstoppelse, forårsaket av for lite galle. Øke fiber inntak kan bidra til å avlaste dette problemet. Diaré er forårsaket av for mye galle i tykktarmen, og noen mennesker kan finne det nødvendig å gå på do umiddelbart etter å ha spist. Dette kan behandles med over-the-counter loperamid (Immodium AD) eller med reseptbelagte medisiner som kolestyramin, som forsinker opptaket av gallesyrer.

Betraktninger

For å unngå problemer med fordøyelsen følgende galleblæren kirurgi, bør du følge visse kosttilskudd retningslinjer, for eksempel spise en lav fett, høyt fiber diett og unngå mat som melke, søtsaker, fet mat og koffein. Galleblæren angrep nettsiden gir en diett for post galleblæreoperasjon som inkluderer mat som er nyttig og de som bør unngås.

Informasjon om et massivt hjerneslag

Et massivt hjerneslag oppstår når blodtilførselen til hjernen blir avbrutt. Dette skjer enten på grunn av en blokkerte blodkar eller et sprukket blodkar. Når hjernen ikke mottar blodet, og det er behov for oksygen, blir cellene ødelagt. Når et massivt hjerneslag oppstår, kan effekten være ødeleggende; lammelse på den ene siden av kroppen din, og ikke være i stand til å snakke, henfalle til koma og død kan resultere fra denne ødeleggende tilstanden. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, slag er den tredje største dødsårsaken i USA

Hjerneinfarkt

En iskemisk hjerneslag er mer vanlig av de to typer. Det er et resultat av en blodpropp som utvikler seg i et blodkar som sender blod til hjernen. Blodpropp er vanligvis symptomer på andre underliggende problemer som for eksempel åreforkalkning grunn av diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller røyking. Andre årsaker til en iskemisk massivt hjerneslag er hjerteklaffproblemer, uregelmessig hjerterytme, hjerteinfarkt og blod-clotting lidelser.

Hemoragisk Stroke

En annen type av massive hjerneslag er en hemoragisk slag, som er kjennetegnet ved blødning i hjernen. Denne typen massive hjerneslag kan skyldes kroniske problemer som høyt blodtrykk eller en sprukket cerebral aneurisme. Denne type hjerneslag kan også bli utløst av problemer med betente blodkar som følge av sykdommer som syfilis, tuberkulose, Lyme sykdom og generelle blodproppsykdom.

Typiske symptomer

Symptomer assosiert med et massivt hjerneslag kan skje ganske plutselig og kan ikke vare lenge. Normalt vil du legge merke til symptomer som oppstår på bare én side av kroppen. Plutselig nummenhet, svakhet eller problemer med fokus syn på den ene siden av kroppen kan alle være symptomer på en massiv hjerneslag.

Søker øyeblikkelig medisinsk hjelp kan redusere sjansene for lidelse en annen slag. Andre symptomer å se opp for er en plutselig, sever hodepine, sløret tale, svimmelhet, forvirring eller problemer med å gå. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart for å redusere de langsiktige effektene av et massivt hjerneslag.

Behandling

Heldigvis finnes det en rekke behandlingstilbud for massive slagpasienter. De gjør det mulig for pasienter å leve veldig normale liv, spesielt hvis de får behandling med en gang. En iskemisk hjerneslag kan behandles umiddelbart med blodpropp oppløsende medisin og medisiner for å bidra til å regulere blodsukkernivået og eventuelt feber som kan være til stede. Hemoragisk slag krever medisiner for å kontrollere blodtrykket, feber, hevelse og blodsukkernivået. Sever blødning i hjernen eller et slag forårsaket av en sprukket aneurisme kan kreve kirurgi for å kvitte seg med blod eller fikse aneurisme.

Forebygging

Visse sykdommer og usunne vaner kan øke sjansene dine for å ha en massiv hjerneslag. Du bør sjekke for å se om du har høyt blodtrykk. Det er viktig å ha en lege sjekke deg for høyt blodtrykk siden mange ganger er det ingen symptomer før det er for sent. Mange vet ikke engang klar over at de har høyt blodtrykk før de lider av et slag. Livsstilsendringer og medisiner er vanligvis alt som er nødvendig for å holde blodtrykket i normalområdet.

Få testet for diabetes. Dette er en annen tilstand som kan gå ubemerket før du er i avanserte stadier av sykdommen. Personer som er overvektige eller har en historie med diabetes i familien bør spesielt få testet.

Har kolesterolnivået testet og følge en lav-kolesterol diett hvis nivåene er for høye.

Røyking kan øke sjansene dine for å få slag, spesielt hvis du har en familiehistorie med slag. Røykestopp kan redusere risikoen.

Trene og gå ned i vekt hvis du er overvektig. Følg Food Pyramid spise modell på mypyramid.gov, spise mindre porsjoner og redusere inntaket av salt og sukker. Disse trinnene kan redusere sjansene for å utvikle et slag. Spise et sunt kosthold og trening kan bidra til å forhindre mange av de andre risikofaktorer som overvekt, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes.

Blood Clot Informasjon

Blodpropp skjer for en grunn: Det stopper blødningen når et blodkar har blitt skadet. Imidlertid kan blodpropper utvikle seg i fravær av blødning, forårsaker potensielt alvorlige helsekonsekvenser. Når en blodpropp blokkerer blodstrømmen til vitale organer, kan vevsskade og død resultatet. Symptomer på blodpropper kan variere avhengig av hvor i kroppen det oppstår blodklumpen. Behandling er med antikoagulerende medisiner.

Risikofaktorer

Mange faktorer øker sannsynligheten for blodproppdannelse, inkludert en familiehistorie med blodpropp, visse hormonelle medisiner, hjerteinfarkt, graviditet, hjerneslag, siste kirurgi, langvarig sitting, sengeleie, nyere historie et brukket bein eller traumatisk skade, og fedme . The US Department of Health and Human Services sier at folk over 65 år, personer som blir behandlet for kreft, og alle utstyrt med en medisinsk port er også en økt risiko for å utvikle blodpropp.

Symptomer

Symptomer på en blodpropp er avhengig av hvilken del av kroppen blir påvirket. Advarsel tegn som kan tyde på blodpropp inkluderer kortpustethet; plutselig svakhet i ansikt, bein, eller arm; trykk eller klemme smerter i brystet som varer lenger enn tre minutter; tåkesyn eller dobbeltsyn; problemer med å bruke eller forstå tale; eller smerter i brystet som strekker seg til armen, skulderen, tenner, kjeve eller tilbake. Andre symptomer kan være hoste; en rød eller hoven område i armen eller beinet; intens bankende eller brenning i fotsålene eller håndflaten; eller en kronisk hodepine.

Behandling

Initial behandling av en blodpropp er typisk med antikoagulerende medisiner. Disse medikamentene tynne blodet for å hindre den fra clotting. En typisk behandling vil gå slik: For første uken etter diagnosen, er en antikoagulant heter heparin gis ved injeksjon. En annen antikoagulant kalt warfarin er tatt muntlig. Etter en uke, er det heparin vanligvis avviklet, men behandling med warfarin kan fortsette i flere måneder.

Både heparin og warfarin kan gi bivirkninger, inkludert en økt risiko for alvorlig blødning. Alle som tar disse medisinene skal ha en medisinsk varsle armbånd og gi behandling leger medisinen detaljer, inkludert dosering informasjon, før under behandling eller kirurgi for noen annen helsetilstand.

Advarsel

Blodpropper som dannes i dype vener utgjør den største risikoen for død. Disse kan bryte løs og reise gjennom sirkulasjonssystemet til andre områder av kroppen. Hvis dette skjer, kan en potensielt livstruende komplikasjon utvikle. Når en blodpropp reiser til hjertet, kan et hjerteinfarkt oppstår. Dersom et koagel når hjernen og blodstrømmen stopper, fører det et slag. Propper som reiser til lungene, kalt lungeemboli, kan slutte å puste og føre til døden.

Forebygging

Forebygging av blodpropp innebærer å bevege seg rundt så snart som mulig etter operasjonen, å miste vekt, få rikelig med mosjon, og tar skritt for å redusere høyt blodtrykk. Sittende i lengre perioder kan også føre til blodpropp, så det er en god idé å prøve å få opp og strekke på bena når du flyr, tar en lang biltur, eller arbeider ved en pult i mange timer. Slutte å røyke, spesielt for de over alderen 35 år og for de som tar hormonelle medisiner, kan betydelig redusere risikoen for blodpropp dannelse. Iført kompresjonsstrømper, flytte rundt i perioder med inaktivitet og utføre leg raises kan også bidra til å redusere risikoen for blodpropp.

Slik behandler TIA

Slik behandler TIA


TIA (TIA) oppstår når en blodpropp midlertidig tresko arterien, forårsaker ingen blodet å strømme til hjernen. Som et resultat av slag-lignende symptomer brått forekommer. Det varer bare for en kort stund uten å etterlate varige skader. I de fleste tilfeller, tegn og symptomer forsvinner i løpet av en time; men de kan også vare i opptil en periode på 24 timer. Slike slag-lignende symptomer kan omfatte plutselig ensidig svakhet og nummenhet i ansikt, armer, og underekstremiteter, en brå tilsløring av tale, og plutselig forvirring eller problemer med å forstå andre. Plutselig dobbelt syn eller blindhet på ett eller begge øyne kan også forekomme sammen med plutselig sterk hodepine, og problemer ambulerer på grunn av en brå tap av balanse og koordinasjon. TIA (TIA) er som et mini-slag, selv om det ikke medfører noen varig effekt, bør det likevel bli betraktet som en alvorlig sak. Det fungerer som en melding om at noe er galt med systemet ditt, og at du kan være en kandidat for et stort slag. Så hvis noen av symptomene er observert, sørg for å varsle lege umiddelbart for umiddelbar diagnose og behandling.

Bruksanvisning

•  Ta noen lege foreskrevet medisiner. Aspirin er for det meste stoffet av valg når det kommer til en platehemmende middel. Det hindrer fremtidig hjerneslag ved å gjøre blodplatene mindre klebrige å unngå dannelse av blodpropper. For symptomer på forbigående iskemiske anfall som gradvis øker, en alternativ platehemmende medikament kalt klopidogrel bisulfate (Plavix) eller tiklopidin (ticlid), kan administreres.

Kontakt legen din og planlegge en carotis ultralyd for å finne ut om du opplever innsnevring av carotis (stenose). Hvis resultatet viser at arterien har falt, henvise til en kirurg til å utføre en operasjon kalt endarterectomi. Denne fremgangsmåten involverer fjerning av fettsyrer eller plakk som er akkumulerende rundt overflaten av arteriene. Et annet alternativ operasjon er kjent som carotis angioplasti. Dette er en prosedyre som innebærer å bruke en ballong-lignende enhet for å åpne opp tette arterien og deretter sette inn en smal metall eller plast rør inne for å holde den åpen.

Pass på hva du spiser. Å spise sunt er en av de beste måtene å håndtere TIA. Forbruker mer fiber, grønnsaker og frukt, er tilrådelig å opprettholde et sunt kosthold og vask av dødelige fett som disponerer propper.

Øvelse for å opprettholde en sunn vekt. Dette er en utmerket metode til å smelte bort fett. Øvelsen vil holde deg trygg fra å ha en annen forbigående iskemiske staver og vil skjerme deg mot slaganfall.

Søk hjelp på å støtte grupper som omhandler røyking og alkoholproblemer. Røyking og alkohol er en av de viktigste risikofaktorene for både TIA og hjerneslag. Så prøver hardt å endre livsstil for å forbedre helsen.

Konstant besøk til legen er nødvendig for å kontrollere kolesterol, blodtrykk og total forfatning. Denne måten, er forebygging av forbigående av iskemiske staver konstant overvåket.

Tips og advarsler

  • TIA (TIA) fungerer som en advarsel av en eksisterende faktor som gjør deg utsatt for å ha hjerneslag. Når noen av symptomene er erfarne, ta kontakt med lege eller eventuelle helsepersonell umiddelbart.

Hvordan effektivt behandle osteoporose

Osteoporose er en skjelettsykdom som gjør at bein skjør og lett ødelagt. En rekke faktorer kan bidra til utvikling av osteoporose, inkludert kjønn, alder, rase, eksponering for østrogen, røyking, alkoholisme, spiseforstyrrelser, steroid-medikamenter, overskytende soda forbruk, og en livslang mangel på kalsium, fosfor, magnesium og annen mineraler. Osteoporose kan føre til ryggsmerter, noen ganger alvorlige; gradvis tap av høyde; brudd i ryggsøylen; og brudd i håndleddet, hofte eller andre bein. Tidlig påvisning er viktig i behandlingen av osteoporose, og en rekke behandlingstilbud er tilgjengelige.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om hormonbehandling. Hormonbehandling var en gang den vanlige måten å behandle osteoporose. Bekymringer om sikkerheten av å ta hormoner langsiktig, imidlertid, og utvikling av nye osteoporose narkotika har gjort hormonbehandling mindre hyppig foreskrevet. FDA har anbefalt at pasienter tar laveste dose mulig over minst mulig tid. Legen din vil kunne fortelle deg om hormonbehandling er et godt valg for deg.

Betrakt to raloksifen, en østrogenagonister / antagonister medisinering Denne type medikamenter er også kalt selektiv østrogenreseptorer modulatorer (SERM) og virker ved å bygge bentetthet og redusere risikoen for spinal frakturer. Det finnes ingen data om andre brudd, men. Bivirkninger inkluderer hetetokter, blodpropp og influensalignende symptomer. Den er tilgjengelig i pilleform, og bør ikke tas av de kvinner med risiko for slag.

•  Prøv de nye bisfosfonater. Fosamax, Boniva og Actonil er i en kategori av legemidler som kalles bisfosfonater som treg benresorpsjon i kroppen, slik at en oppbygging av beinceller som dermed forebygge osteoporose. De er gitt i muntlig form. Disse kan ha bivirkninger, for eksempel gastrointestinale problemer, influensalignende symptomer og problemer med bein i kjeven. Legen din vil fortelle deg om du er en god kandidat til å ta bisfosfonat medisiner.

Spør legen din om kalsitonin. Calcitonin er et naturlig forekommende hormon som hjelpemidler kalsium regulering og bein metabolisme. Det har blitt godkjent for bruk mot osteoporose. Den er tilgjengelig i injeksjon form eller nesesprayform. Bivirkninger kan være rødme i ansiktet og på hendene, kvalme, utslett og hyppig vannlating. Nesespray kan gi hodepine og neseblod.

Diskuter fordelene av parathyreoideahormon for osteoporose med legen din. En type av paratyroid hormon kalles teriparatid, er godkjent for anvendelse i behandlingen av osteoporose, fordi det bygger ben og øker bentetthet, spesielt i ryggraden. Det administreres med en injeksjon gitt av pasienten på en daglig basis. Det kan bare gis for to år. Bivirkninger inkluderer svimmelhet og leggkramper.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?


Renal venetrombose er en sjelden tilstand der en blodpropp former i den renale vene, blokkerer strømmen av blod fra nyrene til hjertet. Dette kan føre til nyresvikt eller en annen tilstand som lungeemboli, hvor alle eller en del av klumpen, bryter av, og reiser seg til lungene. Nedsatt venetrombose vanligvis skjer gradvis hos voksne. Men, utvikler sykdommen mye raskere hos barn og utgjør en større trussel for deres helse.

Symptomer

En person som har nedsatt venetrombose kan oppleve smerter i øvre del av ryggen, en nedgang i urinproduksjon eller har blod i urinen. Brystsmerter og kortpustethet er symptomer som kan oppstå hvis blodpropp har reist til lungene. Andre symptomer inkluderer høyt blodtrykk, feber, en skarp smerte langs en side av kroppen eller en forstørret nyre. Noen mennesker vil utvikle renal venetrombose og ikke har symptomer i det hele tatt.

Årsaker

Dehydrering, som kan redusere blodvolum og forårsake blodpropp, er den ledende årsak til nedsatt venetrombose blant spedbarn og barn. Blant voksne årsakene inkludere noen traumer til ryggen eller magen som fører til arrdannelse, som feller blod i nyrevenen. Andre forhold som kan føre til blodpropp inkluderer nyre svulster i nyrevenen som blokkerer blodstrømmen. Nefrotisk syndrom, en tilstand der nyrene er skadet, er en annen årsak.

Diagnose

En lege kan avgjøre om en pasient har nedsatt venetrombose ved å manuelt sjekke pasientens mageområdet for tegn på en forstørret nyre og ved å lytte til magen med et stetoskop for å oppdage eventuelle uvanlige lyder som kan tyde på en blokkering av blodstrøm i nyrevenen . Blod-og urinprøver kan også avsløre problemene med blodpropp. En pasient som har nefrotisk syndrom kan ha et usedvanlig høyt nivå av protein i urinen, og høye nivåer av kolesterol i blodet.

Ved å søke Emergency Care

Alle som har symptomer på nedsatt venetrombose bør få medisinsk hjelp umiddelbart. Babyer og barn trenger øyeblikkelig hjelp hvis de har feber over 102 grader eller høyere, plutselig hevelse i et ben eller andre symptomer på denne tilstanden. Foreldre bør også se etter tegn på dehydrering. Dette inkluderer gråter uten tårer, ekstrem svakhet, innsunkne kinn og magen og ørhet. Andre faresignaler inkluderer overdreven tørste, mørk urin og tørr munn.

Behandlinger

Intravenøs væske er de typiske behandlinger for pasienter som utvikler nedsatt venetrombose på grunn av dehydrering. I andre tilfeller er behandling fokusert på å forhindre blodpropp fra reiser til lungene, der det være livstruende. Blodfortynnende kan bidra til å jevne ut de propper. Noen ganger vil leger kirurgisk fjerne blodpropp eller den skadede delen av nyrene. De vil da åpne blokkert blodåre ved hjelp av fleksible rør. Noen pasienter vil trenge sengeleie for en stund.

Symptomer blodpropp i lungene

Blodpropp er dine venner - det meste av tiden. De er kroppens måte å helbrede sår og hindre blodtap. Men når de danner i arterier og vener, kan de forårsake alvorlige helseproblemer, og kan også være dødelig. Blodpropp i lungene, kan være liten, forårsaker minimal skade. Hvis venstre ubehandlet, kan de bli større, og dreper lungevevet.

Årsaker

Hvis en blodpropp former i et annet område av kroppen, for eksempel armer eller ben, kan det bryte fri og reise gjennom blodstrømmen. Det kan da bli avleiret i lungene, med symptomer snart etter.

Shortenss av Breath

Dette er et symptom som oppstår når blodpropp er liten og har ikke skadet omliggende vev.

Angst

Som blodpropp blir større og skaden blir verre, kan du vise symptomer på en angst angrep. Disse kan omfatte rastløshet og rask pust.

Pleuritic brystsmerter

Dette symptomet kan oppstå når du prøver å ta et dypt åndedrag.

Blodig oppspytt

Dersom blodproppen har blitt større og er ødeleggende vevet rundt det, kan du begynne å legge merke til blod-farget oppspytt når du hoster.

Symptomer på en blodpropp i øyet

Blodpropp i øyet kan være stygg, men de er vanlige hendelser. De fleste av dem vil være harmløse, men noen kan tyde på alvorlige tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet. I begge tilfeller er det viktig å være i stand til å gjenkjenne symptomer og vite når å søke medisinsk behandling.

Din Eye

Den viktigste funksjonen til øyet er å ta i lys og fokuserer den på netthinnen. Netthinnen er et lys-følsomt vev som kler innsiden av øynene og skaper elektriske impulser som reaksjon på lys. Disse impulsene reise langs den optiske nerven til hjernen, som deretter oversetter dem til et bilde.

Hyphema og Blodpropper

En blodpropp er en masse av blodceller som dannes når blodkarene i stykker. Det faktum at blodceller koagulere, eller klebes sammen, er som regel en fordel. Clotting hindrer blodet fra å lekke fra fartøy og deg fra å miste store mengder blod. Men kan blodpropper som blokkerer normal sirkulasjon føre til skade på organer og vev. Hyphema er en tilstand der blodet har fått mellom hornhinnen og iris. Blodpropp sammen og danner en masse.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på en blodpropp i øyet er blodpropp selv, som ofte kan bli sett av andre. Men, avhengig av plasseringen av blodpropp eller fargen på øynene dine, det kan ikke være så merkbar. Andre symptomer er smerter i øyet og tåkete syn. Den berørte eleven kan også bli formet annerledes enn den i upåvirket øyet.

Blodpropp som symptomer

Eye blodpropp er ofte et tegn på at øyet har gått gjennom et traume, som å bli truffet eller gjennomboret på noen måte. For eksempel kan et øye som har blitt stukket hardt eller truffet med en ball under sport utvikle en blodpropp. Blodpropp i øyet kan også være et tegn på kreft eller von Willebrands sykdom.

Å se en Doctor

I mange tilfeller vil en blodpropp i øyet bli absorbert inn i kroppen din og gå bort av seg selv. Likevel bør du se en helsepersonell fordi blodpropp kan være et symptom på noe større. Hvis du tar noen medisiner som kan gjøre deg lett for å blø, vil legen din sannsynligvis justere dosen din eller ta deg ut av det. Dette vil ofte kurere tilstanden raskt. I tilfeller hvor øyet levre vedvarer, kan han foreslå kirurgi for å fjerne det.

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet


En blodpropp former i en av de dype venene i kroppen kalles dyp venetrombose (DVT). Propper dannes når venøs blodstrøm er blokkert. DVT oftest skjer i leggene, lårene, eller bekken, men kan forekomme i andre dype vener (f.eks, i armen). Hvis blodet koagulere bryter av (embolus) fra veggen av en blodåre, og vandrer til lungene, kan dette skape en livstruende lungeemboli (PE).

Årer

Når musklene som omgir årer flytte, presse de venen. Den klemvirkning fører blod til å strømme gjennom enveisventilene, som beveger blod mot hjertet, og dermed hindre tilbakestrømning og blodansamling. Årer er delt inn i to forskjellige grupper; overfladiske vener, og dype vener. Overfladiske årer ligge like under overflaten av huden. Blood beveger seg gjennom de overfladiske vener, deretter inn i de dype venene. Dypere årer ligge mellom større muskler, nærmere de dype strukturer i kroppen, slik som bein.

Dyp venetrombose & Blodpropper

Når det er pooling av blod, uansett grunn, er det potensiale for en blodpropp å danne. Blodpropper kan dannes i hvilken som helst type av venen. Denne tilstanden i overfladiske vener er tromboflebitt. Dette er forskjellig fra DVT og ikke så alvorlig. Små blodpropper som forårsaker dyp venetrombose mange ikke gi symptomer. Kroppen er vanligvis i stand til å bryte ned disse klumper på egen hånd, uten langsiktige virkninger. Det er den større DVT som helt eller delvis blokkerer blodstrømmen i en blodåre som forårsaker symptomer.

Tegn og symptomer på blodpropp

Når en DVT er til stede det er ofte ledsaget av:
• smerte
GO
• misfarging;
• hevelse
GO
• ømhet
GO
• ledning-følelse blodåre (vene vil føle deg som en ledning)
GO
• og feber.
Dersom blodproppen ligger i bekkenet, kan det ikke være noen symptomer.

Advarsel Om Blodpropper

Dersom blodproppen har reist til hjertet eller lungene, dette er en emergent situasjonen. Hvis du har blitt diagnostisert med en DVT, eller mistenker at du har en DVT, og du opplever noen av følgende symptomer, kontakt søke akutt legehjelp:
• kortpustethet;
• vanskeligheter med å puste;
• rask pust;
• brystsmerter;
• hoste opp blod
GO
• følelser av å hindre undergang.
Handle raskt, da situasjonen kan forverre seg raskt, og tap av bevissthet kan utvikles.

Behandling av dyp venetrombose

Hvis du er diagnostisert med en DVT eller PE, vil helsepersonell plassere deg på blodfortynnende. Den første behandlingen er intravenøs (IV) medisinering av blodfortynnende. Etter flere dager med behandling, vil du bli byttet til muntlig medisiner som Coumadin (warfarin) eller injeksjoner som Lovenox. Din helsepersonell vil bestemme varigheten av behandlingen.

Risikofaktorer for dyp venetrombose

De med risiko for DVT er folk WHO
• er inaktive;
• gjenoppretter fra kirurgi
GO
• er over 60 år
• har arvet forhold som forårsaker hypercoagulability (økt tendens til å levre seg)
GO
• har nylig hatt et barn, vært gravid, eller er gravid
GO
• er overvektig
GO
• har åreknuter
GO
• har kreft
• er hormonbehandling (f.eks p-piller eller hormon erstatninger).

Forebygging av dyp venetrombose

Opprettholde mobilitet for å forhindre blodpropp. Hvis du er inaktiv i lengre tid, for eksempel i et fly, stå opp og bevege seg rundt flyet.

Wear sekvensielle kompresjonsstrømper, hvis foreskrevet av legen din; disse bistå med venøs retur.
Dehydrering kan føre til en tilstand av hypercoagulability; i varmt vær, øke væskeinntaket. Gravide kvinner kan også bli dehydrert raskt; er det viktig for dem å opprettholde adekvat hydrering.

Symptomer på Blodpropp

Viktig for tilheling av sår, er en blodpropp en halvfast opphopning av klebrige blodceller og fibrin tråder som danner hvis en blodåre er skadet. Klumpen er ment for å forsegle det skadede blodkar, holde blod fra å lekke ut. Når fartøyet helbreder, bør blodpropp oppløses. Imidlertid kan en blodpropp blokkere strømmen av blod gjennom en vene eller arterie. Hindret blodstrøm kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt eller hjerneslag. Blodpropp kan deles inn i kategorier. En trombe er en blodpropp i hjertet eller festet til innerveggen av et blodkar. En embolus clot ikke forblir i fartøyet hvor den danner men beveger seg gjennom blodstrømmen. Når en embolus blodpropp ankommer et blodkar for lite til å passere gjennom, blir det sittende fast, forårsaker plutselige, alvorlige komplikasjoner. De spesifikke symptomer eller effekter av blodpropp avhenge av hvor de seg fast.

Arterielle Blodpropper

En blodpropp som hindrer flyten av oksygenrikt blod gjennom en arterie kan forårsake alvorlige organ og vev skade. Disse blodpropp kan få store konsekvenser, avhengig av hvor de er. For eksempel kan en blodpropp dannet i øyet føre til irreversibel blindhet. Utilstrekkelig blodstrøm betyr at området er ute av oksygen (kalles iskemi). Smerte er vanligvis det første symptomet, men tap av funksjon av det berørte området kan til slutt føre til.

Arterielle blodpropp i hjernen

Propper blokkerer blodstrømmen, og i sin tur oksygentilførselen til hjernen kan forårsake slag. Symptomer på denne type koagel er vanligvis mer akutt på den motsatte side av legemet. Av denne grunn, tap av følelse eller lammelse i den ene siden av ansiktet, kan et ben eller en arm oppstå. Talevansker er et sannsynlig resultat dersom blodpropp er på venstre side av hjernen. Andre symptomer inkluderer svakhet, hodepine, synsforstyrrelser og forvirring.

Arterielle blodpropp i hjertet

Klumper hindrer blodstrømmen til hjertet ofte resultere i hjerteinfarkt, som den delen av hjertet som mangler oksygen kan dø. Det første symptomet er smerter som begynner i brystet og reiser til armer, rygg og kjeve. Uregelmessig hjerterytme, økt puls og tetthet i brystet videre varsle om et hjerteinfarkt. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, kvalme, oppkast og besvimelse.

Arterielle Propper i magen

Blodpropp i magen vil bli ledsaget av intense magesmerter, diaré og oppkast. Hvis et område av tarmen er fratatt oksygen, kan diaré være blodig.

Arterielle propper i lungene

Kjent som en lungeembolisme, kan en blodpropp blokkere lungearterien i lungene. Hvis embolus er liten, vil kortpustethet sannsynligvis være det eneste tegnet. Symptomer på lungeemboli tendens til å dukke opp plutselig og ofte likne et panikkanfall, med rask pust og generell uro i tillegg til besvimelse eller svimmelhet. Prøver å ta et dypt åndedrag kan resultere i skarpe brystsmerter. Noen med pulmonal infarkt, når lungevev har begynt å dø, vil trolig ha en feber, opplever alvorlige brystsmerter og hoste opp blod. Symptomer på lunge infarkt kommer på saktere enn de av lungeemboli, som vises i løpet av noen timer til et par dager.

Arterielle Propper i beina

Som med andre arterielle blodpropper, plutselig smerte og ømhet er det første tegn på en blodpropp i et ben eller arm. Denne smerten kan være lokalisert, bare litt over en blodåre. En kjedelig bankende kan også forekomme. Lem kan bli varm og hoven, og ta på seg en blå-hvit nyanse. Svakhet, tap av følelse eller lammelse er også mulig.

Venøs blodpropp

Venøse blodpropper hindre blodet i å komme tilbake til hjertet. Disse oftest forekommer i bena og forårsake smerte, hevelse, varme og rødhet. Når blodpropper dannes dypere i venene (vanligvis i bena), kalt dyp venetrombose, er de mer farlige fordi de kan bli emboli og flytte til hjertet eller lungene. Overflaten årer kan bli betent hvis de blir hindret av en blodpropp. Dette kan føre til smerter, men de er neppe til å bli emboli og forårsake alvorlige komplikasjoner i andre organer.

Symptomer på en blodpropp i armen

Symptomer på en blodpropp i armen


Blodpropper kan stamme fra nesten hvilken som helst del av kroppen. De vil reise gjennom blodstrømmen til de seg fast i en arterie eller vene. Når en blodpropp finner veien til armen din, vil det være flere fysiske symptomer som du vil legge merke til umiddelbart --- det er viktig å søke legehjelp så snart du mistenker en blodpropp har dannet i armen.

Trombose

Det finnes mange forskjellige typer av blodpropp som kan utvikle seg i arteriene og venene i armen. En type av koagel som utvikles i de dypere vev av armen er kjent som en dyp venetrombose, DVT eller. Slike klumper kan føre til hevelse og rødhet i huden sammen med mye smerte. Det kan også være en oppvarming følelse i armen. I enkelte tilfeller kan deler av en dyp vene blodpropp i armen atskilt fra hoved koagulere og ender opp i lungene.

Emboli

En arteriell emboli er et koagel som starter i en del av kroppen, men vinder opp clotting arteriene i en annen del av kroppen. Når en arteriell emboli vind opp i en arterie i armen, kan det resultere i armen slapphet, huden blir misfarget, en kald følelse i fingrene eller hele hånden og mulig tap av bevegelse i hele armen.

Muskel Symptomer

Når en blodpropp former i armen, kan det noen ganger føre til symptomer i armmusklene. Blodpropp i armen kan føre til muskelkramper eller til og med en merkbar svakhet i armmusklene. Musklene i en arm rammet av en blodpropp kan begynne å prikke; Dette kan til slutt føre til fullstendig nummenhet av armen.

Progressive Symptomer

Hvis tidlige symptomer på blodpropp i armen gå ubehandlet, da de sannsynligvis vil føre til mer merkbare og smertefulle symptomer. Noen mer progressive symptomer på blodpropp i armen inkludere blemmer begynner å danne på huden, sår kjent som sår hud, og døde huden som vil forlate store sorte flekker på armen. Etter en stund, kan huden også begynne å kaste.

Effekter

Når symptomene på en blodpropp begynne å vise seg på overflaten av armen, eller smerte og andre sanseinntrykk forbundet med en blodpropp er filt, er det viktig å få mediale hjelp umiddelbart. En blodpropp grenser, eller eliminerer, strømmen av blod til armen vev og vev ikke kan overleve lenge uten oksygen-anriket blod. Enhver vev som dør som følge av en blodpropp vil ikke reparere seg selv, så det er viktig å få en blodpropp sett på så snart du mistenker at man kan eksistere.