Digidexo.com

Hvordan å analysere maten etiketten aktivitet

Hvordan å analysere maten etiketten aktivitet


Mat etiketter, også kjent som "Ernæring Fakta" etiketter, er pålagt av FDA på alle emballerte matvarer i USA. Maten etiketten kommuniserer informasjon om servering størrelse, kalorier, næringsstoffer og vitaminer i en enkel servering av mat. Forstå hvordan å analysere mat etiketten er viktig fordi det kan hjelpe deg å gjøre sunne beslutninger på en dag-til-dag basis. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan spise sunt redusere risikoen for å utvikle mange typer sykdommer, for eksempel hjertesykdommer, kreft og hjerneslag.

Hvordan å analysere maten etiketten aktivitet

Se på servering størrelse, som er det første du vil se på en mat etikett med ordene "Nutrition Facts". Servering størrelse forteller deg hvor stor en enkel servering er av maten du spiser. Dette er viktig fordi visse matvarer er kalori tett og inneholder et stort antall kalorier i forhold til deres størrelse. For eksempel, er en porsjon sjokolade liten i forhold til en mat som et stykke kylling, så det er viktig å se på servering størrelse og spise bare én servering på et tidspunkt for matvarer som sjokolade og søtsaker.

Finn kaloriinnholdet under servering størrelse på maten etiketten. Du vil se etikettene "kalorier" og "Kalorier fra fett." En kalori er en enhet av energi som brukes til å klassifisere matvarer. Å spise et visst antall kalorier kan hjelpe deg å miste, vedlikeholde eller opp i vekt. Ifølge FDA, en mat som inneholder rundt 40 kalorier er "lavt" i kalorier; en mat som inneholder rundt 100 kalorier er "moderat" i kalorier; og en mat som inneholder over 400 kalorier er "høy" i kalorier. Hvis du prøver å gå ned eller opprettholde din nåværende vekt, se etter mat som er i lav til moderat kalori range.

Analyser de næringsstoffene som er oppført på maten etiketten. Disse inkluderer Totalt fett, kolesterol, natrium, Total karbohydrater, proteiner og vitaminer. Ved siden av hver av disse matvarene du vil se "% daglig verdi", som indikerer hvor mye en porsjon av denne maten bidrar til USDA anbefalte daglige verdi. USDA anbefalte daglige verdi forutsetter at du spiser 2000 kalorier per dag. Ifølge FDA, hvis en mat har 20 prosent eller mer av det daglige anbefalte verdien, er det ansett som "høy". Under "Fat" kolonnen, kan du se "mettet fett" og "trans fett" oppført. Begrense mengden mettet fett og trans fett du spiser. Under "Karbohydrater" kolonnen, kan du se "sukker" og "fiber" oppført. Begrens mengden sukker du spiser, men fiber er bra for deg, så det er ingen grunn til å begrense mengden du spiser.

Se nederst på maten etiketten, der du ser en overskrift som sier "Prosent daglige verdier er basert på en 2000 calorie diett." Denne noten er der for å forsterke det faktum at de anbefalte daglige verdiene er for en "gjennomsnittlig" 2000 kaloriinntak. Antall kalorier du bør spise på en daglig basis er avhengig av flere kroppsmål kombinert med din fysiske aktivitetsnivå. For å beregne hvor mange kalorier du bør spise på daglig basis basert på dine individuelle helse mål, bruke en online kalori kalkulator som den på mayoclinic.com.