Digidexo.com

Diett med lav glykemisk Foods

Diett med lav glykemisk Foods


Lever i en tid da diabetes er på vei oppover, vel vitende om glykemisk indeks kan hjelpe deg å gjøre sunnere mat avgjørelser. En diett med lav glykemisk faktorer betyr at du setter inn og konvertere mindre sukker inn i kroppen din. Mens ordet "diett" synes å innebære en følelse av savn, en lav glykemisk diett faktisk fører veien til å bli mer energisk med vitalitet til overs.

Hva er glykemisk indeks?

Glykemisk indeks (GI) er et rangeringssystem som brukes til å bestemme evnen til kroppen din å bryte ned karbohydrater. Hvis GI for en mat er høy, betyr det at responsen av blodsukkeret er rask. Deri ligger en sukker rush. Hvis GI er lav, gir det mulighet for en mer gradvis glukose utgivelsen inn i kroppen din.

Formålet med glykemisk indeks

Spise mat med lavere GI bidrar til å kontrollere diabetes. Ved hjelp av GI, kan du også lavere kolesterol mens miste vekt. Og for de som elsker å trene, vil matvarer med høy GI fylle bensin oss hvis du overanstrenger seg.

Lav GI Diet

En av de viktigste filosofier av en lav glykemisk kosthold er å redusere sult og behovet for å "jukse". Hvis du spiser mat høyere i glukose, du vanligvis pleier å konsumere en ekstra 200 kalorier på hvert måltid. Generelt menn trenger et minimum av 1650 kalorier per dag, kvinner et minimum av 1200. Bare endre til mat med lavere GI kan føre til vekttap i enkelte typer kroppen. Se din helse utøveren å bestemme mengden av kaloriinntaket som fungerer for kroppen din.

Ved hjelp av en skala fra 1 til 100, er den nedre GI nummeret sunn valg. Det optimale er under 40. Matvarer som inneholder en lav GI er hvetekli, havre, bygg korn og hele korn brød. I stedet for poteter, velger fullkorn pasta eller søtpoteter. Substitute høy GI salatdressing med sitron og eddik.

Siden sukkerholdig mat har ingen annen verdi enn tomme kalorier --- en cola vil gi deg en GI på 77, sukker 68 --- bryteren til å spise mat som legger energi uten en høy GI. Nøtter, bønner og frø varierer veldig lav på 10 til 30 GI; de er gode drivstoff for hjernen og kroppen. Prøv skummet melk med en GI på 34, i stedet for helmelk. For en matbit, spise et eple, 38 GI.

Å prøve en lav glykemisk diett, her er et eksempel på daglige alternativer:
Til frokost: müsli, grøt, hele korn toast, egg, bacon
Morgen snack: fullkorn bagel, frø, nøtter, belgfrukter, te, mais chips
Lunsj: kylling, pasta, salat, smørbrød med helkornbrød
Middag: samme som lunsj, men legge variasjon med grønnsaksupper, hvete tortillas og magert kjøtt.
Dessert: fruktsalater, fettfattig yoghurt, lav-karbohydrat desserter