Digidexo.com

Effekter av sult på blodsukkernivå

Kroppen kan overleve i ca 40 dager i en tilstand av sult før blodet blir giftig med oppbygging av ketonlegemer som blir brukt som den endelige kilde nevrale energi. Leveren og nyrene, de eneste vev i stand til å frigi glukose i blodet, utfører interne prosesser som regulerer blodsukker og hjernefunksjon.

Glykogen reserver

I løpet av de to første dagene av sult, leveren utgivelser glykogen reserver at det lett kan konvertere til glukose for å sende til blodet. Glykogen reserver er så oppbrukt.

Hormoner

Kroppens stresshormoner inkludert veksthormon, glykogen og adrenalin, stimulere leveren og nyrene til å trekke aminosyrer fra muskelfibre.

Glukoneogenesen

Glukoneogenese er prosessen med å inhibere muskelproteinsyntese med kortisol frigjøres fra leveren, slik at ekstraksjonen av aminosyrer fra muskelfibre. Leveren ekstrakter alanine fra skjelettmuskulatur og nyrene er avhengige av glutamin. Aminosyrer er brutt ned til glukose.

Betydning

Glukoneogenesen kan forsyne kroppen med 100 gram glukose per dag i løpet av sult. Den høyeste omdannelse av aminosyrer skjer innen den første uken. Blodsukker under sult vanligvis stabilisere seg på 3,5 mmol / l, millimol per liter. Molekylvekt måles i mol.

Funksjon

Hjernen er avhengig av glukose for å fungere, men etter to uker med sult ketonlegemer gi assistanse. Ketonlegemer akkumuleres, til slutt å senke pH-verdien i blodbanen, slik at det er giftig.