Digidexo.com

Instruksjoner for flyttbare partielle proteser

En vakker sunt smil er ofte betraktet nøkkelen til å gjøre en vinnende førsteinntrykk. Dessverre, på grunn av arvelige, ulykker eller alder, noen mennesker er enten manglende tenner eller utstillings emalje i en slik tilstand av forfall at de ønsker å ha hull korrigert eller erstatnings tenner custom made-to-order. En flyttbar delvis protese (RPD) er for tiden den mest billig metode for å fikse en dysfunksjonell eller uraffinert glis.

Materialer i flyttbare partielle proteser

En flyttbar delvis protese er, i hovedsak, en protese som du kan fjerne, sett, og vedlikeholde på en daglig basis. Den er designet for å hvile på tannkjøttet og / eller gane, og det er preget av små "klipp" eller "kontakter" i form av metall eller plast som festes til eksisterende tenner. Basen som oftest består av en akryl- eller metallmateriale, og de kunstige tenner er akryl- eller porselen. Ifølge American Dental Association, mange tannleger hevder at flyttbare partielle proteser er mer lyd, jevn, og retentive enn andre protese apparater. De fleste pasienter hevder også at disse protesene har dramatisk forbedret sitt utseende.

Velge RPDs

Det er flere grunner til å velge avtagbare partielle proteser. Fordelene strekker seg fra å gi en mer behagelig opplevelse å rekonstruere naturlige konturene av leppene, kinnene, og ansikt til å omgå utviklingen av tidlig rynker rundt munnen. I tillegg kan en RPD hindre tennene fra skiftende, samt potensiell tannkjøtt irritasjon eller sykdom forårsaket av mat losji i de trange områder som er opprettet av skiftende tenner. Det kan også motvirke potensielle kjeveleddproblemer ved å bidra til å opprettholde riktig forhold mellom over- og underkjeve.

En RPD kan enten endre tale negativt eller positivt. Ifølge American Dental Association (ADA), kan det være vanskelig å snakke tydelig når tenner mangler, og en delvis protese kan hjelpe. En delvis, men spesielt når det ikke har vært godt designet eller justeres med hell, kan også svekke uttalen av bestemte bokstaver eller ord. Krymping av proteser er ofte ansett for å være en av de store ulempene i henhold til MITs tannhelsetjenesten. Som du alder, kan munnen endringer, og denne endringen påvirke tilpasning av protesen, noe som kan i sin tur føre til infeksjoner eller sår. Evalueringer og justeringer av en profesjonell er nødvendig i livet span av en RPD.

Kostnader og omsorgs Instruksjoner

Partielle proteser, generelt, koste alt fra $ 500 til $ 1300. Forsikring, plassering av profesjonelle du velger og hvilke typer materiale han velger er alle faktorer som avgjør prisen.

Partials bør forsiktig børstet hver dag over en myk klut eller en bøtte med kaldt vann med protese rensemidler med American Dental Association (ADA) Seal of Aksept. Det anbefales at en spesiell børste benyttes, men en myk bust, vanlig tannbørste kan også anvendes. På kvelden, bør protesen bli dynket i vann eller protese løsning som det kunne deformere hvis det ikke holdes fuktig. Hvis delvis har metall vedlegg, kan det ta glansen hvis den plasseres i en soaking løsning, så spør tannlegen din til å foreslå den beste metoden.