Digidexo.com

Hvilke Kind of Doctor går jeg for å for osteoporose?

Hvilke Kind of Doctor går jeg for å for osteoporose?


På et tidspunkt, bare eldre voksne fikk osteoporose. I dag kan du få det i en tidligere alder. Kvinner utgjør 80 prosent av dem som får diagnosen i henhold til Pamela Stuppy, en registrert dietetiker og ekspert på tilstanden. Fange det tidlig kan gjøre intervensjon mer vellykket. Hvis du tror du har denne tilstanden, eller ønsker å være proaktive for å forhindre det, må du søke medisinsk veiledning.

Få en Bone Density Scan

Gå til fastlegen, helsepersonell eller en radiolog for en bentetthet skanning. Dette kalles bentetthet testing, densitometry eller dual-energy x-ray absorptiometry (DEXA eller DXA). Disse testene måler bentap i bestemte områder eller for hele kroppen.

Finn en Doctor specalizing i Osteoporose

Hvis du ikke har en lege eller din ikke spesialister på osteoporose, finner en som gjør. Du kan nå ut til din nærmeste sykehus (helst ett tilknyttet et universitet), og be om henvisninger. Du kan gå online for å søke etter leger gjennom et bestemt forsikringsselskap eller generelt på http://www.healthcentral.com/osteoporosis/doctor-hospital.html .

Få ernæring Råd

Snakk med fastlegen eller gå til en registrert dietetiker for råd om ernæring og kosttilskudd. Hvordan man spiser er særdeles viktig for forebyggelse og behandling av osteoporose. Du må spise kalsium-tett mat som lav-fett meieriprodukter og mandler. Du må kanskje kalsium og vitamin D-tilskudd, så vel.

Finn ut om medisiner

Sjekk med alle leger som har foreskrevet deg medisiner. Visse medisiner som prednison kan fjerne kalsium fra kroppen din; noen ganger ganske raskt. Så finne ut om noen av de resepter du tar påvirker osteoporose eller kalsiumnivå og hvordan å kompensere tilsvarende.

Gjør vektbærende trening

Be om en henvisning til fysioterapeut, personlig trener eller rehabilitering spesialist for å lære om aktuelle øvelser. Vektbærende trening (turgåing, sykling, styrketrening, dans og mer) er det som hindrer bentap og kan bygge sterke bein.