Digidexo.com

Hydrogenperoksid behandling for gikt

Hydrogenperoksid behandling for gikt


Hydrogenperoksid er en forbindelse med molekylformel H2O2. Det er ofte brukt som et desinfeksjonsmiddel, et antiseptisk i såret rensing, og et oksidasjonsmiddel i forskjellige industrielle prosesser. I de senere årene har noen alternativ medisin utøvere har fremmet en uprøvd behandling som kalles "hydrogen peroxide terapi" eller "oksygen terapi" for ulike lidelser, blant annet kreft, AIDS, degenerative sykdommer og gikt. Det finnes ingen vitenskapelig dokumentasjon som støtter disse påstandene, og FDA har aldri godkjent hydrogen peroxide til internt bruk.

Gikt

Cellene i kroppen din produserer små mengder av et avfallsprodukt som heter urinsyre når bryte ned nukleinsyrer. Vanligvis nyrene fjerne urinsyre fra blodet, men hvis kroppen produserer for mye urinsyre eller nyrene ikke klarer å filtrere det riktig, kan urinsyre bygge opp og danne krystaller rundt noen av leddene, forårsaker store smerter og hevelse. Denne tilstanden kalles gikt eller urinsyregikt.

Hydrogenperoksid Therapy

Tilhengere av hydrogen peroxide terapi hevder at injisering av hydrogen peroxide i blodet eller inntak av det kan kurere en rekke sykdommer. Denne behandling er ikke bare ikke bevist, men potensielt meget farlig fordi hydrogenperoxyd er et oksidasjonsmiddel at dersom injisert i konsentrert form kan skade celler og vev; som beskrevet under en 2005 60 Minutes program, har det vært rapportert om flere dødsfall i forbindelse med hydrogen peroxide terapi. Hydrogenperoksid er ikke godkjent av FDA for behandling av gikt og det er ingen vitenskapelige bevis som støtter denne type behandling.

Effekter av hydrogenperoksid i kroppen

Den hydrogenperoksyd du kjøper på apotek for bruk som et desinfeksjonsmiddel eller antiseptisk er vanligvis 3 eller 6 prosent prosent konsentrasjon; tilhengere av hydrogenperoksyd terapi imidlertid ofte anbefalt "food-grade hydrogenperoksid" med konsentrasjoner på 35 prosent hydrogenperoksyd eller mer. Disse konsentrerte løsninger kan forårsake irritasjon eller sår i fordøyelseskanalen ved inntak eller forårsake potensielt livstruende komplikasjoner hvis hvis intravenøst. FDA har advart mot den interne bruken av disse produktene på flere anledninger.

Bedre behandlinger for gikt

Leger vanligvis behandle gikt med ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende som ibuprofen og kortikosteroider for å kontrollere betennelse. Leger kan også foreskrive medisiner som bidrar til å redusere produksjonen av urinsyre eller øke hastigheten som nyrene filtrere det fra blodet. Sengeleie, og lokal påføring av varme eller kulde kan være nyttig i tillegg.

Betraktninger

Såkalt "hydrogen peroxide terapi" anbefales ikke. Det er ikke bevist og kan også være livstruende. Det er sikrere og mer effektive behandlinger tilgjengelig. Det er best å behandle eventuelle påstander om at intern bruk av hydrogen peroxide kan behandle din tilstand med skepsis. Ingenting i denne artikkelen, men er ment som medisinske råd, og hvis du har spørsmål om riktig behandling for din tilstand den beste personen til å konsultere er legen din.